Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

τα παραμύθια της νέας εποχής τελείωσαν - καρφί για το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ

Άρθρο της " Σκεπτόμενης Ελληνίδας "  ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά ενός λογικού προβληματισμού .
Η ίδια η αρθρογράφος  φέρνει στην επικαιρότητα κάτι που ήταν πολύ γνωστό, αλλά σήμερα αυτό το   συνδέει με την πρόθεση - απόφαση  του Φαναρίου να θέσει εις τον Πάπα την ευχή - πρόταση   από τούδε δηλ.απο το Πασχάλιο του 2024 να εορτάζουμε από κοινού το Πάσχα, δηλαδή αρχής γενομένης από φέτος που συμπίπτουν ημεροχρονολογιακά το δικό τους με το δικό μας.

Πώς τα γνώριζε όλα αυτά ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός  όταν έλεγε τα παρακάτω;

"Κάποτε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, έφτασε στο ορεινό χωριό της Φωκίδας «Δάφνος».

Εκεί λοιπόν, μεταξύ των άλλων, όπως μας το έχουν μεταφέρει οι παλαιότεροι, επανέλαβε τη γνωστή προφητεία «Θα έρθει (το ποθούμενο) όταν έρθουν δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί».

Κάποιος όμως χωρικός που δεν κατάλαβε τι ακριβώς εννοούσε ο Πατροκοσμάς, του ζήτησε περισσότερες εξηγήσεις και τότε ο Άγιος του είπε:

«Θα ΄ρθουν δυο χρονιές η μια πίσω από την άλλη που τα ξεροπάλουκα του Μάρτη θα μείνουν στη θέση τους και το γιόμα του φεγγαριού θα κάνει τους παπικούς να γιορτάσουν το Πάσχα αντάμα με το δικό μας. Γράψτε το για να το βάλουν σημάδι τα τρισεγγόνια σας και να ξεύρουν πότε σιμώνουν τούτα που σας λέγω».

Πηγή: archangelosmichail.gr

Πώς τα γνώριζε όλα αυτά ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός;
Το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ συνέχει την ιστορία του ανθρώπινου γένους και το γνωστόν 
"Ιησούς Χριστός χθες, σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνες" συγκρατεί τα σύμπαντα έξω από κάθε ανωμαλία και παραφύση του κατεξοχήν ανθρωποκτόνου που μαυρίζει τις μέρες μας..
Οι Προφητείες δόθηκαν και  ήδη ενεργούν μυστικά  αλλά και φανερά καθώς ετοιμάζουν το Χριστεπώνυμο πλήρωμα και όχι μόνο  να ζήσει την έκβαση τους μέσα από δυσκολίες και συγκλονιστικά γεγονότα που ήδη καταγράφει η επικαιρότητα .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

" Ένωση εκκλησιών δεν θα γίνει παρά μόνο διάλυση κρατών "