Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

τελευταίες εξελίξεις - η τουρκιά μέσα της βράζει στα προβλήματα και θέλει να φτιάξει τον στρατό της " Μακεδονίας" για να μας ανοίξει με την Αλβανία βόρειο Μέτωπο εκτός από το ΑΙΓΑΙΟ

 ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΒΡΑΖΕΙ Η ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Ο ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ 

Η Γενική Εισαγγελία της Σμύρνης κατέθεσε νέα μήνυση κατά της Ντιρλούμπα Καϊσερίογλου, η οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 μηνών και 15 ημερών για «υποκίνηση του κοινού σε μίσος και εχθρότητα» για τις απόψεις της σε συνέντευξη δρόμου , απαιτώντας ποινή φυλάκισης από έναν έως τέσσερα χρόνια, με την κατηγορία της εξύβρισης του προέδρου.

Όπως δημοσιεύουν τα τουρκικά media, η νεαρή γυναίκα συνελήφθη τη Δευτέρα 12 Αυγούστου λόγω των δηλώσεών της σε συνέντευξη στο δρόμο στη Σμύρνη.

με πληροφορίες από το https://echedoros.blog/

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


Ένα αναλυτικό άρθρο του Τούρκου συγγραφέα και εμπειρογνώμονα Ισμαήλ Γιασά τόνισε τη διαμάχη που προκλήθηκε από τις φωνές ορισμένων νέων Τούρκων αξιωματικών μετά την τελετή αποφοίτησης στην οποία παρευρέθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το περασμένο Σάββατο, δεκάδες Τούρκοι φοιτητές που αποφοίτησαν από το Κολλέγιο Πολέμου Χερσαίων Δυνάμεων στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, οργάνωσαν μια δεύτερη τελετή ορκωμοσίας μετά τον όρκο στην τελετή αποφοίτησης.

  • Η παράλληλη αυτή τελετή δεν συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα της επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε για φοιτητές των Σχολών Χερσαίου, Ναυτικού και Αεροπορικού Πολέμου.

Ο  Γιασά τόνισε στο άρθρο του στην εφημερίδα «Arabi 21» ότι οι απόφοιτοι μετέτρεψαν την τελετή ορκωμοσίας, όπως σημειώνει στο κείμενό του, σε μια διαδήλωση στην οποία σήκωσαν τα ξίφη τους και φώναξαν: «Είμαστε οι στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ» (αναφερόμενος στον ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας, Ατατούρκ).

με πληροφορίες από το https://echedoros.blog/

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΣΕΙ ΒΟΡΕΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 

Ο Φιντάν στα Σκόπια: Μιλά για «Μακεδονία», θέλει στρατηγική συνεργασία Τουρκίας-Βόρειας Μακεδονίαςας Μακεδονίας - 

Την αμέριστη στήριξη της Τουρκίας προς τη Βόρεια Μακεδονία εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν που επισκέπτεται τα Σκόπια.


Μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του Τίμτσο Μουτσούνσκι ο Φιντάν δήλωσε:

«Η αμυντική μας βιομηχανία έτοιμη να συνεισφέρει» τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία αποδίδει επίσης μεγάλη σημασία και στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. «Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύω ότι θέματα όπως η στρατιωτική εκπαίδευση και η συμμετοχή σε στρατιωτικές ασκήσεις θα αποκτήσουν σημαντική δυναμική το προσεχές διάστημα. Οι εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας κατέχουν κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως και θα ήθελα να τονίσω ότι οι εταιρείες αυτές είναι έτοιμες να συνεισφέρουν στη Βόρεια Μακεδονία» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της; Τουρκίας.


Ο Χακάν Φιντάν κατά τις δηλώσεις του στα Σκόπια χρησιμοποίησε τόσο τον όρο «Βόρεια Μακεδονία», όσο και σκέτο τον όρο «Μακεδονία».

Περισσότερα https://www.iefimerida.gr/kosmos/boreia-makedonia-i-toyrkia-stirizei-leei-o-fintan