Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

αν προλάβουμε να ξυπνήσουμε στην Μακεδονία θα δούμε μαφιόζους των Βαλκανίων με γραβάτα ;

 


Βούλγαρος δημοσιογράφος: Οι επενδυτές σε Καβάλα, Θάσο και Χαλκιδική είναι Βούλγαροι από σκιώδεις ομάδες!

Το ρεπορτάζ των βουλγαρικών ΜΜΕ κάνει και αυτό λόγο για τη δραστηριότητα βουλγαρικών και ρωσικών εγκληματικών οργανώσεων σε τουριστικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας
Με τα ανησυχητικά στοιχεία για την επιρροή της ρωσικής και βουλγαρικής μαφίας στη βόρεια Ελλάδα ασχολήθηκε στον αέρα της εκπομπής «Ξύπνα», ο αστυνομικός ρεπόρτερ της «Telegraph», Ζαχάρι Μπέλτσεφ και αποκάλυψε λεπτομέρειες για το θέμα από τη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βούλγαρου δημοσιογράφου σε βουλγάρικο τηλεοπτικό δίκτυο, «εγκληματικές ομάδες και από τις δύο χώρες κατέχουν θέσεις-κλειδιά στον τοπικό τουρισμό, κάτι που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στους χιλιάδες Βούλγαρους που παραδοσιακά επιλέγουν τον γείτονά μας για τις διακοπές τους.
Η δράση βουλγαρικών και ρωσικών εγκληματικών οργανώσεων στη Βόρεια Ελλάδα δεν είναι νέο φαινόμενο, αλλά ένα πρόβλημα που αναπτύσσεται εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Αν και το θέμα έχει συχνά υποβαθμιστεί, το περιστατικό με πυροβολισμούς στη Χανιώτη έχει αναζωπυρώσει πρόσφατα την προσοχή σε αυτά τα επικίνδυνα δίκτυα».

Ο Μπέλτσεφ τόνισε ότι αν και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια φαίνεται να ανήκουν σε Έλληνες πολίτες, οι πραγματικοί επενδυτές είναι συχνά σκιώδεις φιγούρες που συνδέονται με βουλγαρικές εγκληματικές ομάδες από τη «Μεταβατική περίοδο».

«Οι εγκληματικές οργανώσεις χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους για τον έλεγχο του τουριστικού τομέα. Από πλασματικές επενδύσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια μέχρι το ξέπλυμα χρήματος και τον εκβιασμό τοπικών επιχειρήσεων, αυτές οι πρακτικές εξαπλώνονται γρήγορα και συστηματικά. Η Βόρεια Ελλάδα, με τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της όπως η Χαλκιδική, γίνεται πρόσφορο έδαφος για εγκληματικά σχήματα», αναφέρθηκε στην εκπομπή
ΚΑΙ ΕΔΩ