Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

θυμάστε τί έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ... και συμβαίνει "τα Ευρωπαικά κράτη είναι σαν χαλιά που δεν θα μπορέσουν να τα ενώσουν και να φτιάξουν ένα "

 







και συνέχιζε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ " ενώ στην ΑΜΕΡΙΚΗ είναι κουρελούδες που τις ένωσαν και έκαναν κράτος ..

Στις ραφές και στα κρόσσια των χαλιών επιβάλλουν διασυνοριακούς ελέγχους .


κάτι αλλάζει στην ΕΥΡΩΠΗ - DW: Σε ισχύ οι έλεγχοι σε όλα τα χερσαία σύνορα της Γερμανίας


Τα νέα όπως έρχονται...

" Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα τίθενται σε ισχύ οι έλεγχοι σε όλα τα χερσαία σύνορα της Γερμανίας κατά της παράτυπης μετανάστευσης και της ισλαμιστικής απειλής.


Στα νοτιοανατολικά σύνορα της χώρας συνοριακοί έλεγχοι ίσχυαν ήδη, δηλαδή σε Αυστρία, Ελβετία, Τσεχία και Πολωνία. Τώρα επεκτείνονται όμως και στην υπόλοιπη χερσαία συνοριογραμμή: Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Δανία.

Οι συνοριακές πόλεις ανησυχούν για πιθανά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, δεδομένου ότι εκεί οι μετακινήσεις για ψώνια, ανεφοδιασμό καυσίμων ή ιατρικά ραντεβού αποτελούν κομμάτι της κοινής συμβίωσης στα σύνορα.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Bild, «στόχος είναι να περιορίσουμε περαιτέρω την παράτυπη μετανάστευση, να σταματήσουμε τους διακινητές και τους εγκληματίες, να αναγνωρίσουμε και να εμποδίσουμε τους ισλαμιστές» ανέφερε η πολιτικός των Σοσιαλδημοκρατών. Μάλιστα τόνισε ότι η Γερμανία δεν προχωρά σε αυτές τις ενέργειες για να «βλάψει την Ευρώπη» αλλά ότι «ενεργεί σε συντονισμό με τις γειτονικές χώρες».
Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Θεωρητικά η «ζώνη Σένγκεν» εγγυάται ανοιχτά σύνορα και ελεύθερες μετακινήσεις χωρίς ελέγχους διαβατηρίων. Στη Γερμανία ωστόσο οι πολιτικές εξελίξεις και οι τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων εβδομάδων φαίνεται ότι οδηγούν σε άλλες ατραπούς. «Εως ότου διασφαλίσουμε καλύτερη προστασία των συνόρων με βάση το κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου πρέπει να προστατεύσουμε τα εθνικά μας σύνορα» δήλωσε τη Δευτέρα η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ από το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD).

Κατά την Φέζερ, η επιβολή ελέγχων θα συνέβαλε στη δραστική μείωση του αριθμού όσων αιτούνται άσυλο, αλλά και στην καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και του διασυνοριακού εγκλήματος.

Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


βροχή τα ερωτήματα ...
που αφήνουν την Ελλάδα μέσα στην βροχή και την καταιγίδα που έρχεται εξ ανατολών; 
 μέχρι που επεκτείνονται τα  αδιάσπαστα δήθεν ευρωπαικά σύνορα; 
πως θα διαχειριστούμε σαν χώρα την πλημμυρίδα που έρχεται σαν τσουνάμι από το ΑΙΓΑΙΟ και τον Έβρο;
Υπάρχουν όμως και θετικά στην όλη υπόθεση ...
το κάθε κράτος υπό την πίεση " ο σώζων εαυτό σωθείτω"  θα πρέπει να διαχειριστεί την νέα κατάσταση ..
άλλο θετικό ..η απόφαση αυτή της Γερμανίας θα φρενάρει τα καραβάνια από την Μέση Ανατολή και την Αφρική να μεταναστεύσουν στην γη της επαγγελίας, όπως αυτό σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε τόσα χρόνια από " φιλανθρωπικές" ΜΚΟ χρηματοδοτούμενες από τον υπέργηρο και την παρέα του με σκοπό να αλλοιωθεί ο κοινωνικός ιστός στα Έθνη στα πλαίσια της μεγάλης επανεκκίνησης .
ο χαμένος θα είναι οι τζίροι της τουρκικής μαφίας των διακινητών.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας