Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

" εσύ δεν έκανες κοπάνα , εσένα σε περίμενε ο Άγιος Νεκτάριος "

Είναι κάποια γεγονότα μέσα στο διάβα της ζωής που μας εκπλήτουν ευχάριστα εκείνη την στιγμή που συμβαίνουν  και μετά από καιρούς γίνεται κατανοητό το μήνυμά τους που νοηματοδοτεί την σχέση που είχαν από εδώ  κάποια πρόσωπα με την αγιότητα .
Συγκεκριμένα αναφερόμαστε για την αείμνηστη Μαρία Τσολάκη που ήταν Σκεύος Επιλογής του Ουρανού να  "πρωταγωνιστήσει" στο Μεγάλο Συναξάρι της ανεύρεσης των Ιερών Λειψάνων  των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Ένηπτο Λόφο των Καρυών της Θέρμης στην Νήσο Λέσβο , ένα  Άγιοποτισμένο Λόφο που χαρακτηρίστηκε εξ αρχής ως  "Δεύτερος Γολγοθάς"  από μαρτυρίες του Ουρανού και όπως καταγράφηκαν αυτές στα Αρχεία του κυρ  Φώτη Κόντογλου και στο πόνημα του " Σημείον Μέγα".
Πάμε όμως στο παρακάτω  γεγονός που για εμάς προσωπικά είναι μια ανάμνηση που αναπτερώνει την  ελπίδα στον ζόφο  των ημερών μας.
Αρχές της νέας χιλιετίας όταν όλοι εόρταζαν τα τεχνολογικά επιτεύγματα της επιστήμης και την είσοδο μας στην " βαρβαρότητα " του δικαιωματισμού , όπως σήμερα την βιώνουμε ...παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου εκκλησιαζόμασταν για την εορτή των Ταξιαρχών στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη , όταν μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ήχησε το κινητό μου και στην άλλη άκρη άκουσα την φωνή της γνωστής μας  και σεβαστής μας  κυρίας Μαρίας Τσολάκη που αγαθή τη τύχη γνωρίζαμε δεκαετίες πριν, σχέση  που της έδινε την οικειότητα να μας συμβουλεύει ως πνευματική Μητέρα .
"- Κώστα , αύριο να πας στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα , το ζήτησε ο ίδιος ο Άγιος ."
Δεν ρώτησα τίποτε άλλο, γιατί γνώριζα αυτό που είπε ο Άγιος Παϊσιος για αυτήν την γυναίκα, ότι όπου και να γυρίσει το κουμπί της είναι συνδεμένη πάντα με τις συχνότητες του Ουρανού .
Ανακοίνωσα στην οικογένειά μου το έκτακτο ταξίδι που θα έκανα και μια θυγατέρα μου αυθόρμητα μου ζήτησε να μην πάει  στο σχολείο και να με ακολουθήσει .
Πράγματι την επόμενη ημέρα βρισκόμασταν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμή του Αγίου Νεκταρίου .
Στο τέλος βρεθήκαμε στο προαύλιο της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος, όπου και ο Θαυματουργός  Τάφος του Αγίου Νεκταρίου 
Ήταν εκεί και άλλα παιδάκια με τους γονείς τους που "άφησαν" εκείνη την ημέρα το σχολείο για να τιμήσουν τον Άγιο.
Όλα τα παιδάκια στην σειρά περίμεναν να πάρουν την ευχή ενός Σεβάσμιου Κληρικού πιθανώς πνευματικού της Μονής και ο Γέροντας αυτός τα ευλογούσε με την χαρά έκδηλη στο πρόσωπο του και τα " πείραζε" λέγοντας τα ...
"- κοπάνα και εσύ;" και χαμογελούσε ..
Περίμενε και η θυγατέρα μου να ακούσει το ίδιο ..
Αλλά όταν πλησίασε τον Γέροντα αυτόν και έσκυψε να λάβει την Ευχή του , αυτός της είπε :
"- εσένα σε περίμενε ο Άγιος Νεκτάριος "
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας