Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

-εμείς σηκώνουμε τον ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ και αυτοί σηκώνουν πυραύλους

 

ΤΟΜΗ στην ΕΕ

η Γερμανία κλείνει τα σύνορα και ετοιμάζεται για πόλεμο ...

εμείς ας μην ρωτάμε γιατί ετοιμαζόμαστε; ...για να γίνουν εκλογές στα εσωτερικά των κομμάτων; για να παίξουμε βλάσφημες ταινίες ; για να υποδεχτούμε και άλλους επενδυτές;
ΚΑΤΑΡΧΑΣ με τέτοιες αποφάσεις η ΕΕ " διαλύετε" 

Η απόφαση της Γερμανίας να "κλείσει" τα σύνορά της για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικόστέλνοντας τους μετανάστες πίσω στις χώρες πρώτης υποδοχής, δηλαδή βασικά στην Ελλάδα και την Ιταλία, έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ  


ΤΟΜΗ στις ΑΠΕΙΛΕΣ 

Ψευδαίσθηση των ΗΠΑ ότι ένας πυρηνικός πόλεμος θα περιοριστεί μόνο στην Ευρώπη

Σε έναν τέτοιο πόλεμο δεν θα υπάρξουν νικητές δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορέσουν να περιορίσουν μια πυρηνική σύγκρουση στην Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov.
«Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι έχουμε πει εκατοντάδες φορές ότι δεν μπορεί να γίνει πόλεμος μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων, πολύ περισσότερο μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, και ότι δεν θα υπάρξουν νικητές.
Αλλά εδώ (στις Ηνωμένες Πολιτείες), ζουν σε μια ψευδαίσθηση πως αν ξεσπάσει μια σύγκρουση, δεν θα εξαπλωθεί στις ΗΠΑ, συνεχίζω να προσπαθώ να τους καταρρίψω αυτή τη θέση - οι Αμερικανοί δεν θα μπορέσουν να το κρατούν στο εξωτερικό, θα τους επηρεάσει όλους», δήλωσε ο Antonov.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δήλωσε ότι η πυρηνική τρομοκρατία είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του καθεστώτος του Κιέβου.
Προειδοποίησε ότι οι δραστηριότητές του «μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσουν σε μια καταστροφή της κλίμακας του Chernobyl, η οποία θα επηρεάσει την Ευρώπη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ https://www.bankingnews.gr/

Η Ρωσία προειδοποιεί τα μέλη του ΝΑΤΟ ακόμη και με πυρηνικά χτυπήματα, εάν δοθεί το πράσινο φως  στην Ουκρανία για πλήγματα με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας
(upd 3) Η προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin την Πέμπτη (12/9/2024) είναι η τελευταία κόκκινη γραμμή διαμηνύει στη Δύση η Μόσχα.
Ξεκαθαρίζει με τον πλέον επίσημο τρόπο, πως εάν δοθεί το πράσινο φως στην Ουκρανία για χτυπήματα βαθιά στη ρωσική επικράτεια με όπλα μεγάλης εμβέλειας δυτικής κατασκευής, τότε στο στόχαστρο θα βρεθούν όλοι, ακόμη και οι χώρες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.
Η πολυσυζητημένη πιθανότητα να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για χτυπήματα βαθιά στο έδαφος της Ρωσίας, εάν γίνει πραγματικότητα, θα πυροδοτήσει μια κλιμάκωση που μπορεί να καταλήξει σε αντίποινα εναντίον ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Sergey Karaganov επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής (CFDP) της Ρωσίας, σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Putin.
«Αργά ή γρήγορα, θα καταλήξει φυσικά, σε χτυπήματα στα εδάφη των ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Karaganov στο TASS στο περιθώριο του φόρουμ Xiangshan στο Πεκίνο.

Ακόμη και πλήγματα με τακτικά πυρηνικά

«Έχουμε μια ολόκληρη σειρά από  σκαλοπάτια στην κλίμακα της κλιμάκωσης.
Μπορεί να φτάσει ακόμη και σε χτυπήματα με τακτικά πυρηνικά, αλλά ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί», σημείωσε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ