Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Αν Σεβασμιότατε οι Αφρικάνοι έβλεπαν την μάνα τους πάνω σε ένα ΣΤΑΥΡΟ και πόσο μάλλον οι βαπτισμένοι εξ αυτών την ΠΑΝΑΓΙΑ , τι θα έκαναν;

 


βλέποντας την συγκεκριμένη αφίσα με την οποία διαφημίζουν ένεκα της "τέχνης" για να προβάλλουν μια κινηματογραφική ταινία , ο Σεβασμιότατος Γκόμας και Μεγάλου Κίβου αισθάνθηκε αποτροπιασμό και έθεσε συνοπτικά κάποια ερωτήματα , όπως:

" Που πάει η ανθρωπότητα; Τι μάθημα θέλουν να περάσουν; Για να πουν ότι ο Χριστός δεν ήταν άνδρας???? Ούτε φαντάζονται πόσα πράγματα και πόσες αλήθειες της Πίστεως ανατρέπουν και προσβάλλουν ...Κάποιο σχέδιο έχουν…."


" Μην αφήσουμε τους διάβολους να βεβηλώσουν τα όσια και τα έθιμά μας. Λίγοι δυστυχώς αντιστέκονται σήμερα σαν εσάς. Τουλάχιστον να ενημερωθεί ο κόσμος όπως το κάνετε με άριστο τρόπο."

Ήδη είχαμε λάβει προηγουμένως τα παρακάτω μηνύματα του , αλλά είμασταν σε κατάσταση σοκ με την πρόθεση κάποιων να προβάλλουν ταινία με την συγκεκριμένη αυτή βλάσφημη αφίσα στο λιμάνι του Αποστόλου Παύλου , εκεί που αποβιβάστηκε ο ίδιος ο Απόστολος με την Αποστολική συνοδεία του ( Σίλα , Λούκα , Τιμόθεο) και οδήγησε από εκεί τα βήματα του προς τους Φιλίππους για να βαπτίσει την πρώτη Ευρωπαία Χριστιανή την ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ.


Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, ζητώ τις ευχές και τις προσευχές σας. Σαν σήμερα το Γενέσιον της Θεοτόκου ( Παναγούδα), πριν 25 χρόνια, εκάρην μοναχός από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεντρώας κυρό Τιμόθεο Κοντομέρκο (στις 08.09. 1999) στον Ι. Ναό Αγίου Ανδρέα Κανάνγκας με το όνομα Παΐσιος εις τιμήν του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου, του συναριθμουμένου πλέον μετά των Αγίων, τον οποίον γνώριζα προσωπικώς, αγαπούσα και συχνά επισκεπτόμουν στη Παναγούδα το διάστημα 1990-1994. † Ο Γκόμας και Μεγάλου Κίβου Τιμόθεος



Αδελφοί μας φίλοι και φίλες του Ιεραποστολικού Έργου μας στο Ανατολικό Κονγκό, καλημέρα με υγεία! Με την χάρη του Θεού, αρχίσαμε και χτίζουμε εδώ στην περιοχή μας κάπου 250 χλμ. από την Γκόμα στο χωριό Καμπάρε του Νοτίου Κίβου, Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Απόστολο Θωμά, έναν από τους 12 Αποστόλους του Χριστού. Ο Απόστολος Θωμάς είναι ένας Απόστολος που όλοι αγαπάμε, πρώτα απ' όλα η απιστία, μετά η πίστη του στην Ανάσταση του Χριστού, τον κάνει παράδειγμα προς μίμηση στη ζωή όλων μας. Ο καθένας μας σε μια στιγμή και φάση της ζωής του γίνεται ένας Θωμάς, βρίσκεται ενώπιον του Χριστού, στο δίλημμα, να πιστέψει σε Αυτόν ή όχι, και ταυτόχρονα και αιωνίως να αναλάβει την ευθύνη για τις συνέπειες που προκύπτουν από την επιλογή του. «Ω καλή απιστία του Θωμά» . Όσοι μπορείτε, στηρίξετε μας να γίνει ο Ναός! Βοήθειά μας ο Άγιος Απόστολος!

† Ο Γκόμας και Μεγάλου Κίβου Τιμόθεος ΠΗΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ