Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

γιατί το έστειλαν οι Ρώσοι χθες στην Μεσόγειο; έχει σχέση με εν δυνάμει εξελίξεις στην Μέση Ανατολή , μπορεί και στο Αιγαίο;

Λίγες ώρες πριν το Ισραήλ ισοπέδωσε την πρεσβεία του Ιράν στην Δαμασκό και ο "φίλος" Ερντογάν έχασε τις δημοτικές εκλογές ανοίγοντας διάπλατα την Υψηλή Πύλη σε άλλα "σήριαλ"
Διαβάζουμε:


Τη Δευτέρα 1 Απριλίου, η ναυαρχίδα του Στόλου του Ειρηνικού, το πυραυλικό καταδρομικό «Βάριαγκ»/» Варяг» πέρασε τη Διώρυγα του Σουέζ και εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Το πλήρωμα του πλοίου συνεχίζει να εκπληρώνει τα καθήκοντα που του έχουνανατεθεί ως μέρος ενός θαλάσσιου ταξιδιού μεγάλων αποστάσεων», όπως σημειώνεται.
Το «Βάριαγκ» είναι ένα καταδρομικό πυραύλων του Project 1164. Το εκτόπισμα του πλοίου είναι 11.380 τόνοι, το μήκος του κύτους είναι 186 μέτρα, το πλάτος είναι 20,8 μέτρα.

Είναι ικανό για ταχύτητες έως και 34 κόμβους.

Πλήρωμα – 510 άτομα. Ο κύριος οπλισμός κρούσης του καταδρομικού είναι 16 εκτοξευτές πυραύλων P-1000 Vulcan.

Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με πυροβολικό, πυραύλους αεράμυνας, συστήματα αεράμυνας Osa-M, σωλήνες τορπιλών και εκτοξευτές πυραύλων για εκτοξεύσεις βάθους, σημειώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/