Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

η μεγάλη στιγμή "μου δίνεις - σου δίνω" έρχεται και φέρνει εκ - πτώσεις

φώτο από fb

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

2012 Γερόντισσα έλεγε : αν γνωρίζατε πόσο σας έχουν *πουλήσει" ;
Έσκασε σχεδιασμός «αμερικανικής στρατηγικής» των θαλάσσιων συνόρων Ελλάδας- Τουρκίας- Κύπρου... 
Από την i-epikaira διαβάζουμε αποσπασματικά ...
"Η δημιουργία «ουδέτερης ζώνης» στο Αιγαίο, η απώλεια της Αν. Μεσογείου και ο εθνικός ακρωτηριασμός
Στο παρόν πόνημα παρουσιάζονται στοιχεία που ρίχνουν φως στο παρασκήνιο ενός διαφαινόμενου σχεδίου επαναχάραξης των θαλασσίων συνόρων μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου. Το Αιγαίο και η Αν. Μεσόγειος εξετάζονται χωριστά αλλά αποδεικνύεται ότι συναποτελούν ψηφίδες της «Υψηλής Στρατηγικής» των Ηνωμένων Πολιτειών η οποία υλοποιείται βαθμηδόν.
Το Αιγαίο
Ξεκινώντας από το Αιγαίο, αν θέλαμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, θα λέγαμε ότι δεν μιλάμε για «επαναχάραξη» αλλά για «απάλειψη» των υφιστάμενων συνόρων και δημιουργία ενός διαδρόμου που θα θεωρηθεί ως «Διεθνές Θαλάσσιο Στενό» και όχι ως «Θάλασσα» στην οποία εξασκούν δικαιώματα και τα δύο παράκτια κράτη.  ..

Διευκρινίζεται εδώ ότι η γεωστρατηγική αξία του Αιγαίου βασίζεται στον έλεγχο των «ελληνικών στενών». Πέραν την προφανή αξία τους ως εμπορευματική/ενεργειακή δίοδος, ο Βρετανός Μάικλ Μακ Γκουάιερ είχε γράψει κάποτε ότι «σε περίοδο πολέμου, η Μαύρη Θάλασσα γίνεται μια χειροβομβίδα στα σωθικά της Ρωσίας» και υπό αυτήν την έννοια, τα «ελληνικά στενά» αποτελούν την περόνη."
Πηγή: 
Περισσότερα στο https://i-epikaira.blogspot.com/


Από το 2016 επισημαίνουμε δια αρθρογραφίας μας  ότι  η καρωτίδα του Αιγαίου είναι η νήσος Χίος σε σχέση με τον 25ο Μεσημβρινό  τους διαδρόμους ναυσιπλοϊας και τα Δαρδανέλια. Αυτήν την καρωτίδα θέλουν να "κόψουν" οι Τούρκοι.
Βλ.άρθρο της 13 Μαϊου 2016

Από το 2015 επίσης επισημαίνουμε δια της αρθρογραφίας μας, ότι το εργαλείο του μεταναστευτικού της Τουρκίας προς την Ελλάδα θα χρησιμοποιηθεί για να φτιάχνουν ενδιάμεσες ουδέτερες ζώνες ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος στο Αιγαίο .
Σημειώσαμε τότε  την σημασία της διπλής επίσκεψης του ποντίφηκα της Ρώμης στην Μυτιλήνη .
Τα επόμενα χρόνια η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου που βλέπουν Μικρά Ασία γίνεται καραμέλα των γειτόνων .
Όμως ο πήχης ανεβαίνει στο μεταξύ ...
οι Τούρκοι με δηλώσεις όλων των πολιτικών τους παρατάξεων επιδιώκουν να "καταλάβουν" τα νησιά  μας λεκτικά και με περίσσεια  θρασύτητα  ( λες και διαβάζουν Άγιο Παϊσιο).
Εν συνέχεια επισημάνσμε ότι ο σχεδιασμός του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι ελαφρύς σχετικά, ενώ  της Τουρκίας λόγω πλεονεξίας ο σχεδιασμός της είναι άγριος ..
Τώρα αδελφοί ανοίγει το θέμα των Στενών, όσο σφίγγουν τα γιαούρτια στην Ουκρανία.
Η Μαύρη θάλασσα μπορεί σε λίγο να γίνει πολεμικό πεδίο για να εμποδιστεί η κατάληψη της Οδησσού από τον Ρώσο .
Τα αεροδρόμια της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας θα σφύζουν από ζωή και θα σφυρίζουν οι οβίδες.

Για αυτό στην χρονική αυτή συγκυρία η Τουρκία παζαρεύει τα πάντα .
" μου δίνεις ,σου δίνω "
Από το 2022 σημειώνουμε ότι η χειρότερη κύρωση εις βάρος της Ρωσίας είναι να της κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου .βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/02/blog-post_39.html
Πώς θα γίνει αυτό ;
Αν δώσουν στον Σουλτάνο ή στην διαδοχή κατάσταση του ισχυρό αντάλλαγμα .
Και πάμε στο 2012 στην Γερόντισσα που έλεγε : " αν γνωρίζατε πόσο σας έχουν πουλήσει ;"
Οι αναλύσεις επί των αναλύσεων είναι γράμμα κενού σχήματος, αν δεν συνοδοιπορούν  με τις προρρήσεις των Αγίων Πατέρων μας που προηγούνται και σήμερα επιβεβαιώνονται .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας