Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ο Γ' ΠΠ , ένα παιδικό πάρτυ

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Νοητική στέρηση , φόβος για να δούμε την αλήθεια , αποφυγή της πραγματικότητας και εμμονή μας στο όνειρο .
Γυρίζεις τις σελίδες των δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη και τα περισσότερα με περισσή διάθεση τρομολαγνείας επιθυμούν να μας οδηγήσουν σε εικόνες του Γ' Παγκόσμιου Πολέμου.
Πριν ένα χρόνο για να μην πάμε παλαιότερα όσοι ανέφεραν και ανέλυαν τα γεγονότα με βάσει τις άγιες προφητείες των Πατέρων μας στην καλύτερη περίπτωση θεωρούντο 
"πειραγμένοι" .
Αλλά και σήμερα ενώ η δραματικότητα των στιγμών ακουμπάει όλο τον πλανήτη εξακολουθούμε να είμαστε " αγέρωχοι " στο δήθεν  και σήμερα " ότι φάμε και ότι πιούμε" δηλ πέρα βρέχει.
Που φτάσαμε; να νομίζουμε ότι ο Γ' ΠΠ θα είναι ένα παιδικό πάρτυ.
Για αυτό φταίνε πολλά και δεν χρειάζεται να τα περιγράψουμε καθότι τα ζούμε μέσα στην καθημερινότητα .
Φταίει η αμαρτία που έγινε νόμος και η διαστροφή που έγινε ήθος ;
Φταίει η πανδημία και τα δώρα  των δόσεων της ;
Και άλλα πολλά την στιγμή που κορυφώνεται η γεωπολιτική απληστία των ισχυρών να κατακυριεύσουν επί της γης .
Πάμε τώρα στα ουσιώδη ..
Οι ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και απέναντι η Ρωσία με την Κίνα (προς το παρόν καθότι οσονούπω θα την κάνει προς το άλλο στρατόπεδο ) μάλωσαν για το ποιος θα άρξει ( εξουσιάσει τον πλανήτη).
Ο πρώτος και ο δεύτερος πόλεμος του Κόλπου δήθεν για τα πετρέλαια ήταν προσομοίωση για τα σημερινά και αποτύπωση της μοιρασιάς του κόσμου, την στιγμή που έπεφτε το τοίχος του Βερολίνου.
Το επιδημιολογικό θέατρο της πανδημίας μαζί με το πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας ήταν η συνέχεια της αρχής που ξεκίνησε με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και το αιματοκύλισμα της Συρίας .
Αρχικός στόχος η αλήθεια της Ορθοδοξίας γιατί πίστεψαν αν την νικήσουν, όλα τα ψέματα θα φαντάζουν αλήθειες στο μυαλό .

Οι Δίδυμοι Πύργοι στην Νέα Υόρκη εν τω μεταξύ  προδίκαζαν " δίδυμες συμφορές " για την ανθρωπότητα .
Το σκηνικό στήθηκε μπροστά στα μάτια μας και εμείς " δοξολογούσαμε " με την διαστροφή τα καλά της νέας εποχής που θα είχε και ένα " λεβέντη " για να την κουμαντάρει .
Αυτόν τον " λεβέντη " τον ονόμαζαν στην αρχή πλανητάρχη ( ήταν το απόγειο της Αμερικανικής κυριαρχίας )
Σήμερα αυτόν τον "λεβέντη" θα τον ονομάζουν αρχηγό του μεγάλου πολέμου .
Είδαν και αποείδαν ότι δεν τα βρίσκουν και πάμε σε πόλεμο ...
Προσπάθησαν ακόμη με  θρησκευτικές Συνόδους και συναπαντήματα  αλλά και με δηλώσεις  (προσπαθούν ακόμα ) να μας ενώσουν εις μια "ποίμνη" και εις ένα  "ποιμένα", αλλά δεν τα καταφέρνουν, ούτε πρόκειται, ακόμη και να έρθει ανάποδα η Γη.
Το μόνο "κοινό ημερολόγιο" το έχουν οι εξωγήινοι δαιμόνες.
Εδώ και χρόνια  επίσης έφεραν τον μπαμπούλα της κλιματικής αλλαγής με όλες τις  πράσινες ονειρώξεις  ηγετών, αλλά  η πραγματικότητα του πολέμου στην Ουκρανία δείχνει ότι η μόλυνση και η δηλητηρίαση του πλανήτη είναι άνευ επιστροφής, όσους φόρους και δυσβάσταχτα βάρη βάλουν οι πονηροί που άρχουν επί των Εθνών.. 
Βλέπεται ότι στην Ουκρανία και το Τσερνομπίλ " χύθηκε " σαν προσημείο αυτών που ζούμε,  μια από τις φιάλες της Αποκάλυψης και πικράνθηκαν τα νερά  με την Άψινθο βλ.μεταφραση του Τσερνόμπιλ  (τα είπε όλα ο Άγιος Παϊσιος ).
Τόσα και τόσα αδελφοί γίνονται και ακούγονται και η πλειοψηφία νομίζει ότι πηγαίνουμε σε ένα παιδικό πάρτυ και τελειώνουμε με αυτό που περιγράφουν ως Παγκόσμιο Πόλεμο και ξαναγυρίζουμε στις διεστραμμένες συνήθειες.

Αυτόν τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο η ίδια η Υπεραγία Θεοτόκος ανήμερα του Γενεθλίου ΤΗΣ το 1959 στον λόφο των Καρυών της Λέσβου μαζί με την Αγία Παρασκευή τον ονομάτισε ως ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ λόγω της Αμετανοησίας μας .
Λίγο πριν ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής στην ασκητική παλαίστρα του στο Άγιο Όρος έλεγε ότι μόνο ένας παγκόσμιος πόλεμος θα μας σώσει από το βάθος της αμαρτίας .
Χορεία Αγίων μετά φωνάζουν το ίδιο .
Φτάνουμε και στο 1990 και ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος λέει τα ίδια στον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη  
Και δώστου ο Ουρανός να μας δίνει χρόνια μετανοίας , αλλά αντίθετα εμείς νομοθετήσαμε την αμαρτία και παροργίσαμε τα λιθάρια της γης και τα υποθαλάσσια ηφαίστεια που ξυπνούν και ετοιμάζονται για το ΜΠΑΜ
Πόσο μας αγαπάει ο Ουρανός και πόσο μας μισεί ο ανθρωποκτόνος που θέλουν να του κτίσουν μάλιστα  μια παράγκα στην Μέση Ανατολή .
Σας κούρασαμε αδελφοί για πράγματα που γνωρίζεται, αλλά να σας πούμε κάτι που μας έκανε εντύπωση .
Όταν ανέφερα τα παραπάνω έτσι ακριβώς ως ερώτημα σε ένα Ασκητή μας είπε :
" ξέρεις πότε θα καταλάβουν οι άνθρωποι ότι διεδραματίζεται Παγκόσμιος Πόλεμος ;"
Πότε Γέροντα ;
" όταν το παιδικό πάρτυ τελειώσει με πυρηνικά βεγγαλικά , γιατί τόση είναι η αμαρτία που άλλαξε ακόμα και το DNA της ανθρώπινης φύσης και νόησης "
" μόνο με την αληθινή μετάνοια αποκτούμε πάλι το πνευματικό μας αποτύπωμα και ανοίγουν οι οφθαλμοί "

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας