Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Εορτάζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου στον Αν. Κονγκό, αλλά εκεί οι πιστοί πεινάνε και μπορούν να τραφούν με τα ψιχία ( σαν τα πουλάκια) των δικών μας τραπεζών.

Ο πρώτος Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης του Πενταπόλεως στην Ιερά Επισκοπή Γκόμας ( Ανατολικό Κονγκό). Πανηγυρίζει την Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2023. ΜΗ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΕΤΕ! Ο ΆΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ!
"Ο ελεήμονας δεν κλείνει τα αυτιά του μπροστά στις ευχές των φτωχών, αλλά βιάζεται να τους βοηθήσει. Όταν προσφέρει σ’ αυτόν πού είναι σε δυστύχημα, δίδει με αγάπη και συμπάθεια, και όταν δίδει στον φτωχό, το πρόσωπό του λάμπει, επειδή η καρδιά του χαίρεται για την ελεημοσύνη. Και ο ελεήμονας είναι αγαπημένος από τον Θεό και σώζεται στην ημέρα του κινδύνου, διότι ο Θεός αγαπάει εκείνο που δίδει με χαρά." (Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης)
Le miséricordieux ne ferme pas ses oreilles aux cris des pauvres, mais il s’empresse de les aider. Lorsqu'il offre à celui qui est en détresse, il donne avec amour et sympathie, et lorsqu'il donne aux pauvres, son visage brille, parce que son cœur se réjouit de la charité. Et celui qui est miséricordieux est aimé de Dieu et est sauvé au jour du danger, parce que Dieu aime celui qui donne avec joie. (Saint Nectaire d'Égine, Évêque de Pentapole)
Πηγή για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία με τον πατέρα Τιμοθέου Τούμπα Πατριαρχικό Επίτροπο του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Επισκοπή Γκομας στο Αν. Κονγκό