Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

εκκενώνουν άρον άρον το νοσοκομείο δίχως νοσοκομειακά οχήματα και λεγόμαστε ακόμη ανθρωπότητα;

Σήμερα το πρωί, ο δημοσιογράφος του Γαλλικού πρακτορείου που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο μετέδωσε ότι από τα μεγάφωνα δόθηκε εντολή στα αραβικά, να εγκαταλείψουν όλοι το Αλ Σίφα σε μία μόλις ώρα.

Ακολούθησε ένα μαζικό κύμα φυγής εκατοντάδων ασθενών, τραυματιών, ιατρικού προσωπικού και εγκλωβισμένων, που παραμένουν επί μέρες μέσα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, καθώς όλοι κατάλαβαν ότι επίκειται ένα ισχυρό χτύπημα από το Ισραήλ.
Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν σήμερα το Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, που πολιορκείται εδώ και μέρες από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP, ενώ το υπουργείο Υγείας της Χαμάς διευκρίνισε ότι δεν κατέστη δυνατή η απομάκρυνση “120 τραυματιών” και πρόωρων βρεφών....
Γύρω από το νοσοκομείο, το μεγαλύτερο της Λωρίδας της Γάζας, ισραηλινά άρματα μάχης, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και θωρακισμένα ήταν ορατά, ενώ ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη υπερίπταντο στη ζώνη, σύμφωνα με το AFP.
Ο δημοσιογράφος του AFP ανέφερε επίσης ότι στην απομάκρυνση αυτή δεν χρησιμοποιήθηκαν ασθενοφόρα.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2.300 άνθρωποι βρισκόντουσαν προηγουμένως μέσα στο νοσοκομειακό συγκρότημα....
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δεν έδωσε καμία εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου, αλλά ότι “ανταποκρίθηκε σε αίτημα” του διευθυντή του νοσοκομείου.
Οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν το νοσοκομείο, γιατροί, ασθενείς και τραυματίες, κάποιοι ακρωτηριασμένοι, κάποιοι πολύ αδύναμοι, προχωρούσαν προς την κατεύθυνση της αρτηρίας Σαλαχεντίν, που οδηγεί προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Σε αυτήν τη ζώνη ο ισραηλινός στρατός θέλει να μετακινηθούν οι 1,1 εκατομμύριο κάτοικοι του βορείου τμήματος του μικρού παλαιστινιακού θύλακα, όπου εστιάζονται μέχρι τώρα οι χερσαίες μάχες κατά της Χαμάς.