Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

"Γερμανική ΔΥΣΠΝΟΙΑ"

Ήταν αναμενόμενο να γίνει γιατί όταν η οικονομία στηρίζεται στην "καταπίεση", άλλων τότε λειτουργούν εκτός από τους οικονομικούς νόμους και οι πνευματικοί νόμοι.
Για την ιστορία της οικονομίας που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, ας μάθουμε ότι όταν το φτηνό και καθαρό ρωσικό φυσικό αέριο γιγάντωνε την Γερμανική βιομηχανία εξαγωγών , η Γερμανία αισθανόταν δυνατή να σηκώσει κεφάλι μετά τον Β' ΠΠ και να στείλει με μνημόνια χειροπέδες τους λαούς του νότου βλ. Ελλάδα στον " Άδη της πτωχοποίησης και ερημοποίησης" με το πρόσχημα της ευθυγράμμισης μας στις επιταγές της ΕΕ .
Φυσικά είχε βρει εδώ μέσα τους δικούς της ανθρώπους και όλα τακτοποιόταν δήθεν καλά;
Με το που μπήκαν οι ρωσικές κυρώσεις λόγω Ουκρανίας σταμάτησε το φτηνό αέριο της Μόσχας και άρχισε η οικονομική δύσπνοια της Γερμανίας.
Τώρα η Γερμανία αναζητά επειγόντως ενεργειακές πηγές που δεν διαθέτει στο μέγεθος που θα ήθελε και είναι έτοιμη από ανάγκη να συμμετάσχει σε μεγάλα γεωπολιτικά παίγνια.
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


Διαβάζουμε :

Κάποτε η Γερμανία ήταν η ατμομηχανή της Ευρωπαικής οικονομίας αλλά εάν δούμε τι συνέβη στο διάστημα 2009 με 2017 προκύπτει ότι πολλά κεφάλαια από την Νότια Ευρώπη μεταφέρθηκαν στην Γερμανία… οι εισροές έφθασαν στα 950 δισεκ. πάνω από το ΑΕΠ 4 οικονομιών ισοδύναμων με την Ελλάδα…
Η κρίση χρέους της Ελλάδος αλλά και άλλων χωρών όπως Ιταλίας και Ισπανίας είχε ως αποτέλεσμα ο Schaeuble ο πρώην υπουργός Οικονομικών να κάνει εκ του ασφαλούς υποδείξεις αφού το χρήμα έρρεε στην Γερμανία και η Γερμανία φάνταζε μια ασφαλής οικονομικά χώρα…
Δεν πέρασαν λίγα χρόνια – φθάνοντας στο σήμερα – και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Soeder προειδοποίησε ότι η Γερμανία βρίσκεται σε οικονομική κρίση και ειδικά το κρατίδιο της Βαυαρίας...
ΤΙ ΕΙΠΕ;
Προειδοποίηση σοκ από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Markus Soeder
Ο κυβερνών συνασπισμός στη Γερμανία δεν έχει σχέδιο, η Γερμανία βρίσκεται σε μια σοβαρή κρατική κρίση, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει την τρύπα που έχει εμφανιστεί στον προϋπολογισμό, δήλωσε ο επικεφαλής του CSU (Χριστιανική Κοινωνική Ένωση) και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Soeder, όπως αναφέρει η Γερμανική εφημερίδα Welt.
Τώρα θα κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κρατικό προϋπολογισμό.
De facto, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην κυβέρνηση» σημείωσε ο Markus Soeder.
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/