Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

τους έδιωξαν από την βόρεια Γάζα, τώρα τους διώχνουν και από την νότια και που να πάνε τα γυναικόπαιδα ; μεγάλο φυτίλι ανάβει και κανείς δεν θέλει να το σβήσει


Διαβάζουμε:
"Ζητούν εκκένωση της νότιας Γάζας
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν φυλλάδια προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν περιοχές της νότιας Γάζας, λένε κάτοικοι, σηματοδοτώντας μια πιθανή επέκταση των επιχειρήσεων.
Τα φυλλάδια που έπεσαν σε περιοχές ανατολικά της νότιας πόλης Χαν Γιουνίς προειδοποιούσαν τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή και έλεγαν ότι οποιοσδήποτε βρίσκεται κοντά σε τρομοκράτες ή τις θέσεις τους "θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο". Παρόμοια φυλλάδια έπεφταν πάνω από τη βόρεια Γάζα για εβδομάδες πριν από τη χερσαία εισβολή
ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ;;

"Η Νότια Αφρική κάλεσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) στη Χάγη να ερευνήσει τα φερόμενα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κατάρ το βράδυ της Τετάρτης. "

"Ο Μάικλ Χέρτζογκ, πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ, υποστηρίζει την ιδέα του Ισραηλινού πρωθυπουργού να ελέγχει τη Λωρίδα για ένα «απροσδιόριστο» χρονικό διάστημα, μια ιδέα που αντιτίθεται από πολλούς αξιωματούχους των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Ο Μάικλ Χέρτζογκ επικρίνει την πρόταση της Γερμανίας να αναλάβει ο ΟΗΕ τον έλεγχο στη Γάζα , προτείνοντας αντ’ αυτού να ελέγξει το Ισραήλ το παλαιστινιακό έδαφος για «απροσδιόριστο χρονικό διάστημα».
Πληροφορίες από το ECHEDOROS'S BLOG – ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Σύνδεσμος https://echedoros.blog/

" Αυστηρή προειδοποίηση προς τον Ιρανό ομόλογό της απηύθυνε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά.

"Η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Κατρίν Κολονά «προειδοποίησε με έμφαση» τον Ιρανό ομόλογό της Χουσεϊν Αμίρ Αμπντολαχιάν «έναντι οποιασδήποτε κλιμάκωσης ή επέκτασης της σύρραξης» μεταξύ Ισραηλινών-Παλαιστινίων, ιδίως στον Λίβανο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας σε ένα δελτίο" τύπου.πηγή https://www.iefimerida.gr/