Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

ΒΑΛΚΑΝΙΑ - ΓΑΖΑ - ΓΗΠΕΔΑ

Βαλκάνια όπως λέμε Γάζα. .. η μυρωδιά των συγκρούσεων ταξιδεύει ..

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Στα ανώτερα κλιμάκια του ΝΑΤΟ , της Τουρκίας , της Ρωσίας , της Γερμανίας και της Σερβίας υπάρχει μια αναστάτωση , μάλιστα τώρα που φαίνεται να κλείνει η Ουκρανία ως πολεμική αντιπαράθεση.
Δεν θα μείνουν δίχως δουλειά κάποιοι γιατί στο εν τω μεταξύ έχουν επωασθεί πολεμικά πεδία για συγκρούσεις...ένα από τα συγκεκριμένα είναι αυτό των  Βαλκάνιων.  
Όλα στρέφονται πέριξ της ιδέας της Μεγάλης Αλβανίας που κυοφορήθηκε μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι αλβανικοί πολιτικοί σχηματισμοί  του Κόσοβου διεισδύουν ενεργά μέσα στα δρώμενα των Σκοπίων και σε άμεση αντιπαράθεση με το σλαβικό στοιχείο που στηρίζει η Βουλγαρική προπαγάνδα...
Η Γάζα είναι μια εικόνα και μια προτύπωση το τι μέλλει γενέσθαι στα Βαλκάνια από πάνω μέχρι κάτω, από την Αδριατική μέχρι την Μαύρη Θάλασσα...
Διαβάζουμε....
"Ο πόλεμος στη Γάζα ‘διαιρεί’ τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Η Ομοσπονδία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης που προέκυψε από τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Ντέιτον είναι ήδη διχασμένη μεταξύ των δύο πολιτικών της οντοτήτων και των τριών θρησκειών που αναγνωρίζονται στον πληθυσμό της: Μουσουλμανική, Ορθόδοξη και Καθολική, γράφει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι απειλές για απόσχιση από τη Σερβοβόσνια οντότητα είναι πραγματικότητα εδώ και μήνες…
Ο πόλεμος στη Γάζα έχει απλώς ενισχύσει την ταύτιση κάθε κοινότητας, με το παλαιστινιακό ή το ισραηλινό στρατόπεδο.
Περισσότερα στο ECHEDOROS'S BLOG – ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ https://echedoros.blog/
 Ο Γερμανικός και ο Αγγλοσαξωνικός άξονας ομού μετά του Βατικανού μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου σχεδίασαν και σταδιακά υλοποιούσαν , έφτασαν μέχρι το σημείο να πλαστογραφηθεί  η Παγκόσμια ιστορία για να καταστήσουν τους Σκοπιανούς ως γνήσιους δήθεν Μακεδόνες, ώστε να υπάρξει κατά τα λεγόμενα τους ειρήνη στα Βαλκάνια και αλληλοσεβασμός στις εκεί μειονότητες (βλ. σήμερα βορειοηπειρωτικό για να λάβουμε μια ιδέα της κοροϊδίας(
Από τις " αλησμόνητες" Πρέσπες φωνάζαμε , επισημαίναμε με δεκάδες άρθρα ότι το Βορειοηπειρωτικό συνδέεται με το Σκοπιανό, αλλά οι " επαίοντες έκαναν ότι δεν γνώριζαν .
Σήμερα δυστυχώς το κακό ωρίμασε από πάνω μας και προβλέπει αιφνιδιαστικές εξελίξεις εξ αιτίας της Αδημονίας πολλών γεωπολιτικών παικτών συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας μέσω Σερβίας να κλείσουν όπως , όπως υπερ τους τα σύνορα των Βαλκανίων .
Εκείνο το οικοδόμημα με τους χαλβάδες των Φαρσάλων τρεμουλιάζει στον απόηχο των ειδήσεων  και των παρασκηνίων .
ΣΤΩΜΕΝ Καλώς .
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας