Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Ενώπιον νέων προκλήσεων

1.Ισραηλινό εναλλακτικό σχέδιο στο Σουέζ: Το Κανάλι Μπεν Γκιουριόν…
"Με την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η ιδέα της δημιουργίας του καναλιού Μπεν Γκουριόν αναβίωσε στα μέσα ενημέρωσης. 

Το κανάλι θα συνέδεε τον Κόλπο της Άκαμπα (Εϊλάτ) στην Ερυθρά Θάλασσα με τη Μεσόγειο Θάλασσα και θα περνούσε από το Ισραήλ και θα κατέληγε στη Λωρίδα της Γάζας (Ασκελόν)." ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

2.Γιατί το Ιράν αγοράζει από τη Ρωσία σημαντικό αριθμό στρατιωτικού εξοπλισμού;
"Μετά την προμήθεια μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων από το Ιράν στη Ρωσία, η Ρωσία αυξάνει τις πωλήσεις της σε πολεμικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πυραύλους στο Ιράν.

Ο Ιρανός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Seyed Mehdi Farhi δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ότι η συμφωνία για την αγορά ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων Mi-28, μαχητικών αεροσκαφών Su-35 και μαχητικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους Yak-130 έχει ολοκληρωθεί." ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

 
Περισσότερα στο ECHEDOROS'S BLOG – ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

3.Μανιφέστο Dugin: Η ρωσική μπότα πρέπει να φτάσει σε Ουγγαρία και Πολωνία – O πόλεμος στο Ισραήλ τα άλλαξε όλα

"Tην ισχυρή πεποίθησή του πως για να επιβιώσει η Ρωσία πρέπει να καταλάβει τη μισή Ουκρανία και ο ρωσικός στρατός να φτάσει ως την Ουγγαρία και την Πολωνία εξέφρασε σε συνέντευξή του με τον P. Volkov για την πύλη ukraina.ru ο Ρώσος διανοητής και σύμβουλος του προέδρου Vladimir Putin, Aleksander Dugin.
Μάλιστα, εκτιμά πως βοηθούμενη από την κρίση στο Ισραήλ η Ρωσία πρέπει να επεκταθεί ξανά στα εδάφη της Novorossiya, δηλαδή να γίνει πάλι αυτοκρατορία, απορρίπτοντας τόσο τον καπιταλισμό όσο και τον υπαρκτό σοσιαλισμό των μπολσεβίκων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Dugin, η παλαιστινιακή σύγκρουση άλλαξε σοβαρά τη γεωπολιτική κατάσταση."
Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/