Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

η κακοκαιρία alexis φέρνει " ανωμαλίες - ανωμαλίες"

Πηγή Φώτο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
 “καταιγὶς με χειμάζει, τῶν συμφορῶν Δέσποινα, καί τῶν λυπηρῶν τρικυμίαι, καταποντίζουσιν” 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ο κοσμάκης  για τον οποίο λένε ότι νοιάζονται οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μέσα από την φρικτή καθημερινότητα του παρακολουθεί το μετεωρολογικό και το πολιτικό δελτίο έκτακτων συμβάντων, έχοντας πλέον την τραυματική εμπειρία κατά επανάληψη ότι τον " πούλησαν " πολλές φορές.Μάλιστα  σε συνδιασμό με  τον καιρό που η φετινή  περίοδος του χειμώνα προβλέπεται ιδιαίτερα επώδυνη λόγω κρύου, πληθωριστικών ανατιμήσεων και αδυναμίας δυνατοτήτων θέρμανσης αγωνιά και εύχεται.
Το δελτίο της καθημερινότητας της Ελληνίδας και του Έλληνα δεν μοιράζεται σήμερα στους πολιτικούς, ενώ στον λαό μένει η ελπίδα ενός "θαύματος" που θα τον βγάλει από τα επανειλημμένα αδιέξοδα που δημιούργησε η μεταπολίτευση.  
Ποιο θα είναι το "ΘΑΥΜΑ" αυτό;
Θα είναι η γεωπολιτική και η παγκόσμια οικονομική καταιγίδα που θα αναδεύσει ολόκληρο τον πλανήτη και αν κάποιοι βγαίνουν κάθε μέρα στα ΜΜΕ και φωνάζουν " σώθηκαμε και σήμερα" " δεν χάνουμε τα κεκτημένα μας" θα είναι αυτοί πρώτοι που θα σοκαριστούν από το μέγεθος και την ένταση των απρόβλεπτων εξελίξεων .
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Διαβάζουμε το μετεωρολογικό και το πολιτικό δελτίο σήμερα:
Προ των πυλών η κακοκαιρία «Alexis» με καταιγίδες και χιόνια – Η Κυριακή η πιο κρύα μέρα"
"Για νέα κακοκαιρία με την ονομασία «Alexis» που έρχεται από την Ιταλία και θα «χτυπήσει» από το βράδυ του Σαββάτου τη χώρα μας με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις έκανε λόγο στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος " ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

"Ανατροπές στον κοινοβουλευτικό χάρτη φέρνουν οι ανεξαρτητοποιήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με τον συσχετισμό δύναμης η νέα ΚΟ «πλασάρεται» στην 7η θέση πάνω από την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου που διαθέτει 6 βουλευτές, την «ΝΙΚΗ» που έχει 10 και πίσω από τους «Σπαρτιάτες» που έχουν 11 βουλευτές αλλά ως κόμμα που συμμετείχε σε εκλογές προηγείται στην ισοβαθμία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε την κοινοβουλευτική περίοδο με 47 βουλευτές μένει πλέον με 36. Διατηρεί ωστόσο τον τίτλο και τα προνόμια της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς παραμένει το 2ο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα. Εάν όμως συνεχίσει να φυλλοροεί και χάσει τουλάχιστον άλλους 5 βουλευτές τότε νέα αξιωματική αντιπολίτευση θα γίνει το ΠΑΣΟΚ."