Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Φόβος στην Τουρκία " Αν πέσει η Κύπρος, πέφτει η Μεσόγειος. Αν πέσει η Μεσόγειος, πέφτει και η Ανατολία."

φώτο ( η σπηλιά του Αποστόλου Ανδρέα που εορτάζει σε λίγες μέρες  στο κατεχόμενο  Ριζοκάρπασο)

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΑΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ  ΚΥΠΡΟΥ - ΜΟΛΙΣ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΦΌΒΟΙ - ΑΡΑΓΕ  ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΗ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ;
ΣΕ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ 
Διαβάζουμε :
 από το άρθρο «Η σιωπηλή κατοχή της Κύπρου από το Ισραήλ» ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ (τουρκικό δημοσίευμα)
Είναι σαφές ότι το ενδιαφέρον του Ισραήλ και των Εβραίων από όλο τον κόσμο για το νησί της Κύπρου δεν είναι ένα συνηθισμένο και αυθόρμητο ενδιαφέρον. Το νησί της Κύπρου βρίσκεται μέσα στα εδάφη «Arzı Mevud» των Εβραίων [(σημείωση: Arz-ı Mev’ud έκφραση από το Κοράνι- Η γη της επαγγελίας που υποσχέθηκε να δώσει ο Μωυσής στους Εβραίους]). 
Η απόκτηση της υπηκοότητας δεν είναι η μόνη μέθοδος που χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί για να αποκτήσουν απεριόριστη περιουσία στο νησί.

 Συνεχίζουν να αγοράζουν ακίνητα μέσω εταιρειών που είναι εγκατεστημένες στα ονόματα Τουρκοκυπρίων. Οι Τουρκοκύπριοι που αγοράζουν γη για λογαριασμό του λόμπι του Ισραήλ πείθονται με μεγάλα χρηματικά ποσά. 

Υποστηρίζεται ότι μερικές φορές παίζουν ρόλο παράγοντες όπως ο εκβιασμός και οι απειλές. 

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, περίπου 30 χιλιάδες Εβραίοι ζουν στη βόρεια Κύπρο, η οποία έχει πληθυσμό 386 χιλιάδες. Έχουν 2 χιλιάδες εταιρείες και 25 χιλιάδες στρέμματα γης. Όσοι ήρθαν από την Ουκρανία μετά τον πόλεμο δεν περιλαμβάνονται σε αυτόν τον αριθμό.

Δραστηριοποιούνται πολύ όχι μόνο στα βόρεια του νησιού αλλά και στον ελεγχόμενο από την Ελλάδα νότο. 

Ποιος είναι ο βασικός σκοπός του έργου «Διάδρομος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Λάρνακας-Γάζας», που ήρθε ξαφνικά στο προσκήνιο μετά την εμφάνιση του ζητήματος της Γάζας; 
Είναι πράγματι η ανησυχία τους για δραστηριότητα ανθρωπιστικής βοήθειας ή ετοιμάζονται να κάνουν ένα από τα βήματα που θα μετατρέψουν την Κύπρο σε δεύτερη πατρίδα για το Ισραήλ;

Την ώρα που έγραφα αυτό το άρθρο, μου ήρθε στο μυαλό μέσω Whatsapp το δελτίο τύπου του Κυπριακού Ιδρύματος. Υπενθυμίζουν ότι η Κύπρος είναι το πιο στρατηγικό σημείο στη Μεσόγειο και στο ζήτημα της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας και συνεχίζουν ως εξής:

 Ένας από τους βασικούς στόχους του δυτικού κόσμου και του Ισραήλ είναι η κατάληψη του νησιού με την εξάλειψη της Τουρκίας. 

Αν πέσει η Κύπρος, πέφτει η Μεσόγειος.

 Αν πέσει η Μεσόγειος, πέφτει και η Ανατολία.
 Προειδοποιούμε τον τουρκοκυπριακό λαό για πωλήσεις γης σε Σιωνιστές Εβραίους και τους καλούμε να σταματήσουν αυτή τη σιωπηλή κατοχή. 

Η Κύπρος δεν πρέπει να γίνει Παλαιστίνη.

Όλη αυτή η δήλωση του ιδρύματος είναι σημαντική, αλλά η τελευταία ευχή-προειδοποίηση είναι πολύ κρίσιμη…

Ζαφέρ Σαχίν – Milliyet  -από το άρθρο «Η σιωπηλή κατοχή της Κύπρου από το Ισραήλ» ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ (τουρκικό δημοσίευμα)
Περισσότερα  στο ECHEDOROS'S BLOG – ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ