Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

τα email της πανδημίας δείχνουν πανδαιμόνιο


φώτο από 
GETTY IMAGES και το https://www.bbc.com

Χιλιάδες ιδιωτικά email από τον επικεφαλής μολυσματικών ασθενειών των ΗΠΑ Δρ Anthony Fauci αποκάλυψαν την ανησυχία και τη σύγχυση στην αρχή της πανδημίας. Τι μάθαμε λοιπόν από αυτούς;

 Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον Ιανουάριο του 2020 στον Δρ Fauci από τον διευθυντή της μεγαλύτερης βιοϊατρικής ερευνητικής μονάδας της χώρας πρότεινε ότι τα «ασυνήθιστα χαρακτηριστικά» του ιού μπορεί να υποδηλώνουν ότι είναι «κατασκευασμένο», ωθώντας τον Δρ Fauci να πει ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικώς.

Τον Απρίλιο του 2020, ένα email από τον διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, Francis Collins, ώθησε τον Δρ Fauci με τη θεματική γραμμή "η συνωμοσία κερδίζει ορμή". Η ανταπόκριση του γιατρού σε αυτό έχει αποκλειστεί πλήρως.

Τον Μάιο, ο Δρ Fauci είπε ότι "δεν είναι πεπεισμένος" ο ιός προήλθε φυσικά και εξέφρασε την υποστήριξή του για έρευνα.

Στις μάσκες

Στους πρώτους μήνες του ιού, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξακολουθούσε να επεξεργάζεται καθοδήγηση μάσκας - μια κίνηση που έχει επικριθεί για την αύξηση της σύγχυσης.

Σε μια ανταλλαγή email τον Φεβρουάριο του 2020 με έναν πρώην υπουργό Υγείας των ΗΠΑ, ο Δρ Fauci είπε: "Οι μάσκες είναι πραγματικά για μολυσμένα άτομα για να τους αποτρέψουν να μεταδώσουν μόλυνση σε άτομα που δεν έχουν μολυνθεί παρά να προστατεύσουν τα μη μολυσμένα άτομα από τη μόλυνση".

Πρόσθεσε ότι οι μάσκες που αγοράζονται από το κατάστημα "δεν είναι πραγματικά αποτελεσματικές στην αποφυγή του ιού, ο οποίος είναι αρκετά μικρός για να περάσει μέσα από υλικό".

Τον επόμενο μήνα, ένας φίλος στον τομέα της δημόσιας υγείας της Κίνας έγραψε για να πει ότι έχει υποτιμηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης επειδή είπε ότι η Δύση κάνει "μεγάλο λάθος" στο να μην προτείνει τη χρήση μάσκας.

Ο Δρ Fauci απάντησε: "Κανένα πρόβλημα. Θα το ξεπεράσουμε μαζί." ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.bbc.com/news/world-us-canada-57336280


ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ 

Η Washington Post βγάζει στο φως τα email του Άντονι Φάουτσι που τον «καίνε» για τον κορονοϊό και βγάζουν τον «τρελό» Ν.Τραμπ να τα έχει τετρακόσια!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κορωνοϊός να προήλθε από «εργαστηριακή διαρροή» στην Ουχάν, άφησε με νέες του δηλώσεις ο Άντονι Φάουτσι, έπειτα από τη διαρροή των emails που έλαβε κι έστειλε στη διάρκεια της πανδημίας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/vomva-faoutsi-o-koronoios-einai-pithano-na-proilthe-apo-ergastiriaki-diarroi/