Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Η Ποθητή Λευτεριά της Ελλάδος από την Φυλακή έρχεται και τον Τρόπο τον δείχνει ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ο ΙΑΤΡΟΣ.

 

Φυλακή – εξορία- καταναγκαστικά έργα ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ο Ιατρός, ο Αρχιεπίσκοπος της Ελληνικής Κριμαίας από την ανθρωποκτόνo σοβιετία. 

Φυλακή στα μνημόνια – εξορία από την πραγματική ανάπτυξη- δίχως αναπνοή η Ελλάδα στους καταναγκαστικούς φόρους και τα βάρη από την ψυχοκτόνο ΕΕ. 

Παράλληλοι βίοι – ορθά συμπεράσματα 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Το άρθρο αυτό γράφεται γιατί.. πολύ σύντομα θα αποκαλυφτεί η πνευματική σχέση των  πρόσφατων γεγονότων που συνέδεσαν την Ελληνιστική Χερσόνησο της Ταυρίδος βλ. Κριμαία με την Ελλάδα. 

Το 2015 αρθρογραφήσαμε σχετικά λόγους και γεγονότα με ένα   ηλικιωμένο στάρετς από τα μέρη αυτά. 

« Παιδί μου τώρα που οι Ρώσοι πάτησαν το πόδι  τους στην Κριμαία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την ΠΟΛΗ και τα ΣΤΕΝΑ, ξεπροβάλλει και η δική σας λευτεριά με την κάθοδο τους, όχι από αυτούς αλλά από τον ίδιο ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ που έχει την Ελλάδα σαν το σπίτι του»  

Πάμε όμως στον ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ της Ελληνικής Συμφερουπόλεως και Σεβαστουπόλεως, όπου ελλιμενίζεται ο Ρωσικός στόλος που δυσκολεύει τον ύπνο των τούρκων.    

Με προειδοποίησε ο ΚΥΡΙΟΣ, ότι θα απελευθερωθώ, λέει ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ και ανυπομονούσα. 

Τόσοι ΑΓΙΟΙ προειδοποίησαν και  εμάς εδώ  πολλά χρόνια τώρα για τα δεινά , την καταναγκαστική οικονομική  φυλακή , τα επερχόμενα και την λευτεριά μας από το ψευτορωαμαίικο ( που θα φύγει πίσω κατά τον ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ τον Αιτωλό ,για να μην αναφέρουμε τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ, τον Γέροντα Αμβρόσιο ,τον Γέροντα Σίμωνα τον Αρβανίτη και δεκάδες άλλους πατέρες)  και οι πιστοί σήμερα  ανυπομονούν , βιάζονται και χάνουν τα κουράγια τους, απόρροια της ολιγοπιστίας, αλλά και της πνευματικής κατατρομοκράτησης μας με όλα τα αντίχριστα που επιβάλλουν . 

Άλλοι  που είναι βολεμένοι χλευάζουν και αδιαφορούν. 

Και άλλοι  δίχως ΧΡΙΣΤΟ και Ελλάδα υπόπτως   προτείνουν άλλες δράσεις προβάλλοντας το συμφέρον τους 

Το  πως ενεργεί ο ΚΥΡΙΟΣ, μας το λέει με το προσωπικό του βίωμα  ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ο Ιατρός.    

« Στα μισά του καλοκαιριού -δεν θυμάμαι με ποιο τρόπο– ο Κύριος με προειδοποίησε ότι η εξορία μου θα τελείωνε σύντομα [γράφει ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός]. Περίμενα με ανυπομονησία να εκπληρωθεί αυτή η υπόσχεση, αλλά οι εβδομάδες περνούσαν και τίποτα δεν άλλαζε. 

Έπεσα σε απόγνωση. Απογοητεύτηκα. 

Κάποια μέρα πήγα στην εκκλησία, γονάτισα μέσα στο ιερό και άρχισα να προσεύχομαι με δάκρυα στον Ιησού. Η προσευχή μου είχε και ένα παράπονο, γιατί καθυστερεί ο Κύριος και δεν εκπληρώνει την υπόσχεσή του. 

Ξαφνικά βλέπω στην εικόνα τον Ιησού Χριστό, ολοζώντανα, να αποστρέφει το πρόσωπό του από μένα. Δεν με κοιτούσε πια. Τρόμαξα. Δεν μπορούσα και δεν τολμούσα να ξανακοιτάξω την εικόνα. 

Βγήκα σαν βρεγμένη γάτα από το ιερό στον εξωνάρθηκα. Εκεί βρήκα τις «Πράξεις των Αποστόλων». Το άνοιξα μηχανικά και διάβασα το πρώτο κείμενο που έπεσε στα μάτια μου. 

Δεν θυμάμαι, δυστυχώς, ποιο ήταν το κείμενο που διάβασα, αλλά μου έκανε εντύπωση διότι κατέκρινε τους ανθρώπους που δεν έχουν υπομονή, βιάζονται και δεν περιμένουν την ώρα που ήρεμα θα εκπληρωθεί η υπόσχεση του Κυρίου. 

Αυτό το κείμενο με επηρέασε κατά ένα θαυμαστό τρόπο. Αποκάλυπτε την απερισκεψία μου και το θράσος μου, ενώ συνάμα επιβεβαίωνε την υπόσχεση της απελευθέρωσής μου, την οποία περίμενα να εκπληρωθεί τόσο ανυπόμονα. 

Επέστρεψα τότε πάλι στό Ιερό και με χαρά είδα πως πάλι στην εικόνα ο Κύριος με κοίταξε με το φωτεινό και ήρεμο βλέμμα Του. Αυτό κι αν δεν ήταν θαύμα!» Από το λεύκωμα “Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, ‘Αγάπησα το μαρτύριο, Αυτοβιογραφία΄” (εκδόσεις Πορφύρα). Επιμέλεια Μητροπολίτη Αργολίδος, κ. Νεκταρίου (Αντωνόπουλου) 

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ με μαεστρία ξεμπλέκει τα κουβάρια. 

«Ο Καλός Θεός όλα θα τα οικονομήσει με τον καλύτερο τρόπο, αλλά χρειάζεται πολλή υπομονή και προσοχή, γιατί πολλές φορές, με το να βιάζονται οι άνθρωποι να ξεμπλέξουν τα κουβάρια, τα μπλέκουν περισσότερο. Ό Θεός με υπομονή τα ξεμπλέκει. 

Όταν δείτε συμφορές στην Ελλάδα, το κράτος να βγάζη παλαβούς νόμους και να υπάρχει γενική αστάθεια, μη φοβηθήτε· θα βοηθήσει ο Θεός!” (Άγιος Γέρων Παίσιος, το είπε το 1981) 

Γι’ αυτό μή στενοχωρήσθε καθόλου, διότι πάνω από όλα και από όλους είναι ό Θεός, πού κυβερνά τα πάντα και θα καθίσει τον καθέναν στο σκαμνί, για να απολογηθεί για το τι έπραξε, οπότε και θα τον ανταμείψει ανάλογα. 

Θα αμειφθούν αυτοί πού θα βοηθήσουν μία κατάσταση και θα τιμωρηθεί αυτός πού κάνει το κακό. Τελικά ό Θεός θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους, αλλά ό καθένας μας θα δώσει λόγο για το τι έκανε σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια με την προσευχή, με την καλοσύνη. 

Σήμερα προσπαθούν να γκρεμίσουν την πίστη, γι’ αυτό αφαιρούν σιγά-σιγά από καμμιά πέτρα, για να σωριασθεί το οικοδόμημα της πίστεως. Όλοι όμως ευθυνόμαστε για το γκρέμισμα αυτό· όχι μόνον αυτοί πού αφαιρούν τις πέτρες και το γκρεμίζουν, άλλα και όσοι βλέπουμε να γκρεμίζεται και δεν προσπαθούμε να το υποστυλώσουμε. 

Οποίος σπρώχνει στο κακό τον άλλον θα δώσει λόγο στον Θεό γι’ αυτό. Και ό διπλανός όμως θα δώσει λόγο, γιατί έβλεπε εκείνον να κάνη κακό στον συνάνθρωπο του και δεν αντιδρούσε.»  

(ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ – ΛΟΓΟΙ B΄ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ) 

Αν ο πνευματικός νόμος είναι αμείλικτος για ψιλοπράγματα πνευματικά σκεφτείτε πως θα κατακόψει αυτούς που ξέφυγαν και καθοδηγούν άλλους στο σκοτάδια της νέας πνευματικής σοβιετίας. ( Επαναδημοσίευση από τον Φεβρουάριο του 2019) 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

 Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας