Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

το "ποθούμενο" της Ευρώπης ;

 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

το όνειρο στην ΕΕ θα γίνει "ακροδεξιό" ή πνέει τα λοίσθια; 

Με περισσή ευκολία βάζουν και έβαζαν ετικέτες ως  ακροδεξιός , δεξιός , σοσιαλιστής , αριστερός , ακροαριστερός , πατριώτης αριστερός ή δεξιός .


Αυτό βολεύει το σύστημα να φτιάχνει στεγανά κουτάκια που πολλές φορές γίνονται και συγκοινωνούντα δοχεία διαρροής ψήφων .

Όμως όλα αυτά σχεδιάστηκαν και λειτουργούν από το σύστημα και μέσα στο σύστημα .

Προβλέψεις ...αν δούμε τα λεγόμενα ακροδεξιά κόμματα μέσα στην ΕΕ να γίνονται διαπρύσιοι κήρυκες για την πράσινη ανάπτυξη , για τους πράσινους φόρους της κλιματικής αλλαγής και άλλα  να μην μας κάνει καθόλου εντύπωση. 

Το σύστημα τα έχει προβλέψει όλα, πάντα για το καλό μας και  για να μην χάσει την συνέχεια του.

Υπάρχει όμως ένας απρόβλεπτος παράγοντας και αυτός είναι τα 

"ζεστά αίματα " που έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και έχει να κάνει με τα στενά Εθνικά συμφέροντα και τις μνήμες του προηγούμενου πολέμου που κουβαλάει κάθε κράτος της ΕΕ.

Προς το παρόν πρέπει το σύστημα να διαχειριστεί τις μεγάλες εκπλήξεις που του έτυχαν , όπως : 

Η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση βγήκε στην κορυφή στο 93% των εκλογικών περιφερειών σε όλη τη Γαλλία στις ευρωπαϊκές εκλογές, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών τη Δευτέρα." Περισσότερα στο https://echedoros.blog/

και τι κάνει;

τα ρίχνει όλα στον κουβά και προκαλεί εκλογές σε όλη την Ευρώπη βλ. Γαλλία, Βέλγιο , μπορεί σε λίγο Γερμανία , λέτε και στην Ελλάδα; 

και ποιο θα είναι το κριτήριο στις σαρωτικές αυτές εκλογές ;

" κινδυνεύει η Ευρωπαική ήπειρος απο την επεκτακτικότητα του πολέμου στην Ουκρανία" 

Τώρα το "ποθούμενο της ΕΕ"  δεν θα είναι η ομογενοποίηση μέσω των οδηγιών της πράσινης ανάπτυξης , αλλά μέσω του φόβου ενός πολέμου που θα συντηρείτε και  θα γίνεται αγριότερος ακόμα και πέραν της Ευρώπης , ώστε να υπάρχει η αιτία αυτή.

Εδώ και μέρες όσοι καλοπροαίρετα μας διάβαζεται, βλέπετε να επισημαίνουμε , ότι το Ευρωκοινοβούλιο όπως αυτό θα διαμορφωθεί μπορεί να  λαμβάνει στρατοκρατικές αποφάσεις (έστω και σαν συμβουλευτικό σώμα).

Ακόμα και οι "πατριώτες  χριστιανοί" αποφεύγουν να μιλήσουν για τις προφητείες των Αγίων μας, ώστε να μην τους πουν γραφικούς και για να συμπλεύσουν ως τεχνοκράτες μέσα στην ΕΕ την οποία πολλοί άγιοι την χαρακτήρισαν ως δαιμονική.

Πολλοί θέλουν με λογύδρια να μας σώσουν, αλλά η μεγάλη αποχή σε όλη σχεδόν την ΕΕ (για την Ελλάδα μάλιστα την ονόμασαν τέρας που καταπίνει σχεδιασμούς ) δείχνει πέρα από την αποστροφή του κόσμου να χαρακτηριστεί ως ακροδεξιός ή ακροαριστέρος με την συμμετοχή του, αλλά και την αποστροφή του να συμμετάσχει σε κάτι που δοκιμάστηκε τόσες φορές και πάντα πονούσε .

Δείχνει και κάτι σημαντικότερο που πρέπει να το ερευνήσουν οι κοινωνιολόγοι , ότι χάθηκαν οι ελπίδες σε ανθρώπινα σχήματα .

Έτσι σήμερα έρχεται στο προσκήνιο μια άλλη παράμετρος , να τα βρούμε με τον εαυτό μας , τους άλλους , κυρίως όμως με τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ, ώστε να αποφύγουμε τα αδιεξόδα που μας φόρεσαν εδώ και δεκαετίες.

Πάνω σε αυτό δεν επιθυμούμε να σας κάνουμε τον δάσκαλο γιατί και εμείς κάθε μέρα μαθαίνουμε  , όλα είναι μπροστά μας και οι επιλογές μας σε αυτές τις συγκυρίες είναι κρίσιμες.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  

ΥΓ. πριν λίγες ώρες με καύσωνα βρεθήκαμε στο Προκόπι της Εύβοιας για να πούμε το  τελευταίο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ με τον ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ τον Ρώσο.

Μεσημεριανές ώρες , πολύ ζέστη ακόμα και το μυαλό μας κολλούσε και για να ξεκολλήσει ψέλναμε ενώπιον του τα ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ και ο ΑΓΙΟΣ ανοιγόκλεινε τους οφθαλμούς του μέσα απο την χρυσή μάσκα του .

Αυτή αδελφοί είναι η σωτηριώδης πνευματική προοπτική της ΠΙΣΤΗΣ  μας που κτίζεται  μυστικά και εκτάκτως πολλές φορές για να μας στηρίξει.

για αυτό αν και τεχνοκράτες στην ιδιότητα μας, γινόμαστε παράδοξοι και γραφικοί, ώστε το προσωπικό  βίωμα μας  που δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά και πολλών άλλων να ενισχύσει την Ελπίδα και την Πίστη .

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ