Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

όταν οι Αφρικανοί Κατηχητές περπατούν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να Ευαγγελίσουν Χριστό έχουν την άμεση βοήθεια του Αγίου Νεκταρίου

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ  ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΚΙΒΟΥ
( Β’ Αρχιερατική Περιφέρεια της Ιεράς μας Επισκοπής)
Ήρθαν για να μας δούνε. Να πάρουν την ευλογία του πρώτου Επισκόπου τους, να τον χαιρετήσουν και να του ευχηθούν καλή Ποιμαντορία, με την ευκαιρία της εκλογής και χειροτονίας του. Με αυτή την αφορμή του ερχομού τους, παρακολουθούν κάποια λειτουργικά μαθήματα  με τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Κομπότη και συμμετέχουν στις Ιερές Ακολουθίες από το Ιερό βήματος για να μάθουν στην πράξη  την λειτουργική διακονία. Τα έξοδα της διαμονής τους καλύπτονται από την Ιερά μας Επισκοπή. Φιλοξενούνται στον Άγιο Νεκτάριο. Σημειώστε ότι στις αρχές του Αυγούστου 2024 θα διοργανωθεί μεγάλο σεμινάριο με περισσότερα θέματα διδασκαλίας και με πλήρες πρόγραμμα, με μεγάλη συμμετοχή Κατηχητών από ολόκληρη την Ιερά Επισκοπή Γκόμας και Μεγάλου Κίβου (Βόρειο Κίβου, Νότιο Κίβου και Μανιέμα). Στο τέλος του σεμιναρίου του Αυγούστου, θα υποβληθούν σε εξετάσεις εφ’ όλης της ύλης με σκοπό την απονομή  του επίσημου Διορισμού Κατηχητών της Επισκοπής Γκόμας και Μ. Κίβου για τις αντίστοιχες Ενορίες τους.
 Μεγάλο Ιερατικό στα γαλλικά τους δόθηκε από τον Επίσκοπο, ο οποίος είχε ιδιαίτερες συζητήσεις με τον καθένα τους ξεχωριστά και με όλους μαζί, άκουσε τα προβλήματά τους και τους έδωσε τις κατάλληλες λύσεις για την καλή πορεία των Ενοριών τους.
Μερικοί από αυτούς προέρχονται από περισσότερα από 400 έως 500 χλμ. από την Γκόμα (Μπαράκα, Φίζι). 
Είναι όλοι τους μελλοντικοί υποψήφιοι ιερείς.