Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΤΩΡΑ που οι κεφαλές έδειξαν να αγνοούν επιδεικτικά και να επιθυμούν να φιμώσουν τις προφητείες έρχεται η ώρα της ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ

 

ΦΩΤΟ ( η ώρα  της ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ - κάποιοι το έζησαν αυτό και έδωσαν μαρτυρία περί τούτου ίνα μη  βρεθούν αναπολόγητοι ότι δεν το μαρτύρησαν) 

Εν μέσω  ΔΙΩΓΜΩΝ - ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝ  - Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ μας δείχνει τον δρόμο της υπομονής , της καλής ομολογίας και της αγιότητος.

ΕΡΩΤΗΜΑ σε αυτούς που φοβούνται και αποστρέφουν το πρόσωπο τους από τις ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.

Ήταν ο ΑΓΙΟΣ πλανεμένος ή αιρετικός;  (μη γένοιτο)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


ΟΜΩΣ ΗΔΗ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ  ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΟΣ ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ  

Άγιος Παΐσιος: «Φωνάζω ο ταλαίπωρος πριν από πόσα χρόνια…»

«Έρχονται δύσκολα χρόνια· θα έχουµε δοκιµασίες µεγάλες. Θα έχουν µεγάλο διωγµό οι Χριστιανοί. Και βλέπεις, οι άνθρωποι ούτε καν καταλαβαίνουν ότι ζούµε στα σηµεία των καιρών, ότι προχωρεί το σφράγισµα. Είναι σαν να µη συµβαίνη τίποτε. Γι’ αυτό λέει η Γραφή ότι θα πλανηθούν, ει δύνατον, και οι εκλεκτοί.

«Όσοι δεν θα έχουν καλή διάθεση, δεν θα φωτισθούν και θα πλανηθούν στα χρόνια της αποστασίας. Γιατί, όποιος δεν έχει την θεία Χάρη, δεν έχει πνευµατική διαύγεια, όπως και ο διάβολος.

– Πιστεύουν, Γέροντα, οι Σιωνιστές τα περί Αντίχριστου;

– Αυτοί θέλουν να κυβερνήσουν όλον τον κόσµο. Χρησιµοποιούν για να πετύχουν τον σκοπό τους την µαγεία και τον σατανισµό. Την σατανολατρία την βλέπουν σαν µιά δύναµη, που θα τους βοηθήση στα σχέδιά τους. Πάνε δηλαδή να κυβερνήσουν τον κόσµο µε σατανική δύναµη. Τον Θεό δεν Τον βάζουν στον λογαριασµό τους. Θα ευλογηθούν όµως έτσι από τον Θεό; Μέσα από αυτό ο Θεός θα βγάλη πολλά καλά. Οι άλλες σατανικές θεωρίες κράτησαν τουλάχιστον εβδοµήντα χρόνια· αυτοί ούτε επτά χρόνια δεν θα κρατήσουν.

– Γέροντα, όταν ακούω για τον Αντίχριστο, νιώθω έναν φόβο µέσα µου.

– Τι φοβάσαι; Πιο φοβερός Θα είναι από τον διάβολο; Αυτός είναι άνθρωπος. Εδώ η Αγία Μαρίνα έδερνε τον διάβολο και η Αγία Τουστίνα τόσους δαίµονες διέλυσε. Στο κάτω-κάτω εµείς δεν ήρθαµε να βολευτούµε σ’ αυτόν τον κόσµο.ΠΗΓΗ https://www.tameteora.gr/apopseis-sxolia/apopseis/363167/ag-paisios-fonazo-o-talaiporos-prin-apo-posa-chronia

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΡΩΣΟΣ ΑΓΙΟΣ ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΕΙ ΣΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ - Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΣΕ

ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΌ ΣΙΩΠΗΛΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΔΙΩΓΜΟ;

1920 

Ένα απόσπασμα για τις αγριότητες των τότε γεγονότων, όπως δημοσιεύτηκε σε ελληνικό έντυπο του 1920:

«...Τα μαρτύρια, τα οποία υφίστανται από τους Μπολσεβίκους τα δυστυχισμένα ταύτα θύματα, είναι τόσον πολυάριθμα, ώστε να υπερτερούν τας βασάνους της Ιεράς Εξετάσεως...

Ούτω, π.χ. τους φυλακισμένους εισάγουν γυμνούς εν καιρώ χειμώνος εντός ψυχρού ύδατος, έπειτα ανυψούν αυτούς επί των ιστών των πλοίων, οπού οι δυστυχείς παγώνουν. Άλλους ρίπτουν εις τους λέβητας των ατμόπλοιων, μέσα εις τους οποίους βράζουν. Άλλων εξορρύττουν τους οφθαλμούς, κόπτουν την ρίνα, τας χείρας και τους πόδας, αποσπούν τους όνυχας, επί δε των γυμνών ώμων εγκολάπτουν επωμίδας, αποσπούν το δέρμα του σώματος και περιχύνουν τον τράχηλο με διαλελυμένον μόλυβδον. Των δε γυναικών αποκόπτουν τους μαστούς.

Επίσης οι Μπολσεβίκοι καταφεύγουν εις σπαρακτικούς μεθόδους δια μηχανήματος ειδικώς επινοηθέντος υπό αυτών. Μετά την κατάληψη του Κιέβου υπό των Ερυθρών, πλέον των 2.000 ανθρώπων υπέστησαν τοιαύτα βασανιστήρια.

          

Εις το Κυβερνείο του Αίκατερίνοσλαβ οι Μπολσεβίκοι φόνευσαν 42 ιερείς και πολυάριθμους δικαστάς, αφού υπέβαλαν αυτούς προηγουμένως εις σκληρούς βασάνους. Οι Ιερείς πολλών Εκκλησιών απηγχονίσθησαν, αι Εικόνες εκάησαν, οι δε Ναοί μετεβλήθησαν εις οίκους διαφθοράς.

Εις Χερσώνα κατεσφάγησαν 169 ελληνικαί οικογένειαι, δεν εφείσθησαν ούτε τας γυναίκας, ούτε τους γέροντας, ούτε τα παιδιά...»

 

(Α. Τηλλυρίδη. Ένα Ιστορικό Κείμενο του 1919. Μια φωνή κραυγής από τους διωγμούς της Εκκλησίας στη Ρωσία, "Εκκλησιαστική Αλήθεια" 1-16 Σεπτ. 1991/3).

 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΩΝ ΑΘΕΪΑΣ"

1932-1937

 

Η κορύφωση των διωγμών κατά των χριστιανών ήλθε στη δεκαετία του 1930. Οι ναοί έκλεισαν κατά χιλιάδες. Μεγάλοι ναοί, όπως αυτός του Σωτήρα στη Μόσχα, ισοπεδώθηκαν και έγιναν πλατείες, άλλοι μετατράπηκαν σε καταστήματα, σε κλειστά γήπεδα, σε κατοικίες. Ιερείς φυλακίστηκαν και εξορίσθηκαν και αφού βασανίσθηκαν εκτελέσθηκαν.

Ως ενδεικτικό της απάνθρωπης εγκληματικής κομουνιστικής μηχανής αναφέρουμε ότι το 1930 ανακοινώθηκε από τη ΝΚVΟ (μετέπειτα ΚGΒ) πως 42.800 κληρικοί έχουν πεθάνει σε φυλακές και σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως από κακουχίες και εκτελέσεις και ότι στα χρόνια 1937-1938 μόνο στο Μπούτοβο, προάστιο της Μόσχας, σφαγιάστηκαν 20.765 άνθρωποι, από τους οποίους οι 1000 ήσαν Κληρικοί, Μοναχοί και Μοναχές!

Οι εχθροί της Εκκλησίας διεξήγαγαν έναν απάνθρωπο και αχαλίνωτο διωγμό εναντίον της, ο οποίος αργότερα πήρε μία συστηματική μορφή βασισμένη στο αποκαλούμενο "Πέντε χρόνων σχέδιο αθεΐας", υιοθετημένο από την κυβέρνηση του Στάλιν το Μάιο του 1932. Σχεδιάστηκε με αυτό πλήρη διάλυση της Εκκλησίας έως την 1η Μαΐου του 1937, ημερομηνία, κατά την οποία το όνομα του Θεού θα έπρεπε, σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, να ξεχαστεί παντού σε ολόκληρη τη Ρωσία.

 

Τελικά, το σχέδιο "πέντε χρόνων αθεΐας" απέτυχε! Μία γενική απογραφή του πληθυσμού της ΕΣΣΔ το 1937, με ερωτηματολόγιο πάνω στη στάση των ανθρώπων απέναντι στη θρησκεία, έδειξε ότι ένα τεράστιο ποσοστό (70%) πίστευε στον Θεό και δε φοβήθηκε να το ομολογήσει! Αυτό, βέβαια, εξαγρίωσε το Σοβιετικό καθεστώς και το ώθησε για μεγαλύτερους αντιχριστιανικούς διωγμούς και εξοντώσεις.

 

Το σχέδιο αυτό εκπονήθηκε από τη "Συμμαχία των άθεων", την οποία ίδρυσε στις 7 Φεβρουαρίου 1925 ό Εβραίος Αιμίλιος Γιαροσλάβσκυ (το αληθινό του όνομα ήταν Γκούμπελμαν) ο οποίος τέθηκε επί κεφαλής του αντιθρησκευτικού αγώνος, εκδίδοντας εκατοντάδες χιλιάδες αντιθρησκευτικών περιοδικών και εντύπων.

Μετά τον πόλεμο, οι άγριοι διωγμοί επαναλήφτηκαν κατά της Θρησκείας και των πιστών. Το πρόγραμμα-σχέδιο "πέντε χρόνων αθεΐας" συνεχίστηκε.

Οι αιμοσταγείς διωγμοί των ετών 1928-1940 επαναλήφτηκαν με το ίδιο μένος επί Κρούτσεφ τα έτη 1959-1964, με οργανωμένη επίθεση κατά τις Θρησκείας, κατά των Ναών, Μονών, εκκλησιαστικών σχολών, του Κλήρου και των πιστών και οδήγησαν στην «άνθηση» των εγκληματικών ψυχιατρείων και στρατοπέδων εξορίας.

ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1959-72

Είναι αδύνατο να περιγραφεί με πόσο μίσος ο εβραϊκής καταγωγής (SOLOMON PEARK MUTER) Κρούτσεφ με τους συνοδοιπόρους του εστράφη κατά της Ορθοδοξίας. Με διάφορους νόμους προσπάθησε να πολεμήσει την Πίστη των Ρώσων, να σβήσει τη θρησκευτική ζωή τους και να καταργήσει την Ορθόδοξη οικογένεια.

Ως δείγμα του μεγάλου αντιχριστιανικού μένους του καθεστώτος αναφέρουμε ότι έκλεισαν η κατέστρεψαν τα 55 από τα 67 ανοικτά Μοναστήρια και 14.000 Ναούς από τους 20.000, που είχαν ανοίξει στο Β' παγκόσμιο πόλεμο. Π.χ. το 1967 άφησαν στο Κίεβο μόνον ένα Ναό ανοικτό για 1.000.000 λαό, όταν το 1917 είχε 106 Ναούς για 247.000 λαό και στην Πετρούπολη άφησαν 19 Ναούς ανοικτούς για 3.600.000 λαό, όταν το 1917 είχε 462 Ναούς για 2.165.000 λαό!..

Επίσης, απαγόρευσαν στους Ιερείς να τελούν Μυστήρια χωρίς άδεια. Στα σχολεία και στα πανεπιστήμια ξεκίνησε μεγάλη αντιθρησκευτική προπαγάνδα. Όσοι παρέβαιναν τους νόμους και εκδήλωναν φανερά την πίστη τους, διώκονταν παντοιοτρόπως (π.χ. διωγμός από την εργασία, απώλεια πατρικών δικαιωμάτων κ.ά.), και κατόπιν με στημένες δίκες στέλνονταν στις φυλακές, στα ψυχιατρεία και στην εξορία, όπου πέθαιναν από τις κακουχίες και τα βασανιστήρια.

Περί των σκληρών αυτών διωγμών βλέπε στο βιβλίο "το λυκόφως του Μαρξισμού" Π. Βασιλειάδη, οπού γράφεται ότι μυριάδες Κληρικοί και πιστοί εξοντώνονταν στα ψυχιατρεία και στα στρατόπεδα για την Πίστη τους στο Χριστό.

 

Από δε το έτος 1972 οι διωγμοί εντάθηκαν με νέο κύμα συλλήψεων των πιστών, τους οποίους έκλειναν στα πολιτικά ψυχιατρεία, οπού με χημικά φάρμακα και με βασανιστικές μεθόδους τους μετέτρεπαν σε πνευματικά και σωματικά ράκη. 

Η καταπίεση που επέβαλαν, κυρίως στους κληρικούς, αλλά και στους πολίτες που συνέχισαν να θρησκεύουν ήταν εξουθενωτική. Οι κληρικοί ήταν οι παρίες της σοβιετικής κοινωνίας. Δεν τους δίνονταν δελτίο για το συσσίτιο, δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος στα κρατικά καταστήματα, ζούσαν πάντα με το φόβο ότι θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και μετά στο θάνατο. Όλα αυτά θα τα γλίτωναν αν ομολογούσαν δημόσια την «πλάνη» τους, που πίστευαν στο Θεό, και αν διακήρυτταν ότι αποδέχονταν την αθεΐα που κήρυτταν οι ινστρούχτορες του κόμματος. Κι όμως όπως έγραψε ο Κράσνοφ, ελάχιστοι ήταν οι κληρικοί που υπέκυψαν στην καταπίεση και προσχώρησαν στο κόμμα. Οι άλλοι προτίμησαν να μαρτυρήσουν.https://orthodoxoiorizontes.gr/Ekklhsia/Ekklhsia_ths_Rwsias/To_olokaftwma_ths_Rwsikhs_Ekklhsias_1917-87.htm

ΤΩΡΑ που οι  κεφαλές έδειξαν να φοβούνται τις προφητείες έρχεται η ώρα της ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ. 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

 Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας