Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

τα έζησα τότε σαν φοιτητής του ΑΠΘ ..η Θεσσαλονίκη τρανταζόταν από προσεισμούς - στις "ολονύκτιες" της αγωνίας μια φήμη κυκλοφορούσε "παρουσιάστηκε η ΠΑΝΑΓΙΑ με τον Άγιο Δημήτριο και είπαν ότι θα γίνει μεγαλύτερος σεισμός, αλλά θα τρέξουν να σώσουν την Πόλη αυτή με τους τόσους Αγίους " Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας

φώτο η Παναγία η Αχειροποίητος στην συμβασιλεύουσα Θεσσαλονίκη 
 
 Διαβάζουμε σχετικά από νυν Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το ιστορικό 

20 Ιουνίου 1978.. Ώρα 11:03 μ.μ

Η Ευλογημένη Πόλις του Μεγαλομάρτυρος, Μυροβλήτου και Προστάτου της Αγίου Δημητρίου, ταράζεται εκ θεμελίων από έναν ισχυρότατο σεισμό περίπου 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ διάρκειας 20" δευτερολέπτων! 

Εκείνη λοιπόν τη νύχτα του τρόμου, η όμορφη Θεσσαλονίκη έζησε τραγικές ώρες μετά τον μεγάλο σεισμό, και στη συνέχεια την ίδια νύχτα, μετά από δεκάδες μικρότερους μετασεισμούς, ώσπου να ξημερώσει, οι Θεσσαλονικείς έμειναν έξω από τα σπίτια τους.
...Για να αντικρύσουν την επόμενη μέρα το μέγεθος της ζημιάς. Εκτός από την πολυκατοικία της πλατείας Ιπποδρομίου που κατέρρευσε - περίπου 30 συμπολίτες μας σε αυτήν και άλλοι 30 σε όλη την Θεσσαλονίκη  έχασαν τη ζωή τους - όλα τα κτήρια της πόλης στάθηκαν όρθια αλλά "πληγωμένα". 

Στις πλατείες της Θεσσαλονίκης, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας 20ης Ιουνίου, ξημερώματα της 21ης Ιουνίου, από τα χείλη τών πολιτών ακουγόταν μια φράση..

"Είδαμε τον Άγιο Δημήτριο να τρέχει γύρω από τα τείχη τής πόλης με το άλογο του την ώρα του σεισμού".. Μια φράση που ειπώθηκε πολλές φορές από πολλούς Θεσσαλονικείς! 
ο ΜΥΡΟΒΛΗΤΗΣ και Μεγαλομάρτυρας Άγιος Δημήτριος 

Την επόμενη ημέρα κυκλοφόρησε τουρκική εφημερίδα, που στο πρωτοσέλιδο της ως πρώτο θέμα ήταν η δήλωση Τούρκου σεισμολόγου, ο οποίος ανέφερε ότι η Θεσσαλονίκη με τέτοιο χτύπημα του εγκέλαδου που υπέστη, θα έπρεπε να είχε ισοπεδωθεί, αλλά σώθηκε χάρη στον Άγιο Δημήτριο, τον πολιούχο της!! 

Ερχόμαστε τώρα εμείς οι Θεσσαλονικείς, 46 χρόνια μετά, στις 21 Ιουνίου 2024, την ίδια ημέρα της τραγικής εμπειρίας του σεισμού, την ημέρα που ο Άγιος Δημήτριος έκανε το θαύμα του και γλίτωσε την πόλη από την απόλυτη καταστροφή, να "υποδεχθούμε" στην "καρδιά" τής πόλης μας  εκδηλώσεις που είναι προσβλητικές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του Αγίου Ονόματος του Τριαδικού μας Θεού.... Η Θεσσαλονίκη θα τιμήσει την μεγαλύτερη ηθική εκτροπή που ο κ. Μητσοτάκης με την κυβέρνηση του και τους ομοϊδεάτες του έκανε νόμο την αμαρτία κόντρα στην ανθρώπινη φύση! 

Αντί να κάνουμε εκδηλώσεις και ολονύκτιες αγρυπνίες επί 9 συνεχόμενες ημέρες με τις Ευλογίες της Εκκλησίας μας, να ευχαριστήσουμε τον Άγιο Δημήτριο για την αγάπη του στην πόλη μας, και την Παναγία μας, αντί να δοξολογήσουμε τον Άγιο Τριαδικό μας Θεό για το Έλεος του, που μας χάρισε παράταση χρόνου Μετανοίας.. Εμείς τι ετοιμαζόμαστε να κάνουμε; 
Παρελάσεις και πανηγύρια σατανικής υπερηφάνειας στο όνομα τής δήθεν ελευθερίας...και μάλιστα με ευρωπαϊκές διαστάσεις..Ήταν να γίνει αυτή η 9ημερη "γιορτή" αμαρτίας το καλοκαίρι του 2020 αφού είχε προαποφασιστεί από το 2017 στην Σουηδία, αλλά ακυρώθηκε τότε λόγω 
κορωνοϊού! Αλλά όπως πάντα στη ζωή.. "Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων άλλα δε θεός κελεύει".

Ας μην ξεχνάνε οι διοργανωτές και αυτοί που τους το επιτρέπουν, ότι η Θεσσαλονίκη είναι πόλη πολλών Αγίων και Μαρτύρων της Πίστεως που την διαφυλάττουν, και πως μια τέτοια εκδήλωση δε μπορεί να γίνει χωρίς να το επιτρέψει ο Θεός!

Θα είναι όνειδος για την Θεσσαλονίκη, την πόλη του Αγίου Δημητρίου, μια τέτοια ηθική εκτροπή!
Εμείς, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, έχουμε χρέος να γονατίσουμε με καρδιακή ταπείνωση μπροστά στον Χριστό, να παρακαλέσουμε τον Άγιο Δημήτριο να εμποδίσει αυτήν την εκδήλωση της πολύχρωμης αμαρτίας να υλοποιηθεί!

*ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης
Δημοκρατικού Πατριωτικού
Κινήματος "ΝΙΚΗ"*
Μας στάλθηκε με viber από αδελφό 

Με την ανάρτηση του άρθρου  στάλθηκε και το εξής σχόλιο .. ευχαριστούμε 
Πριν τον σεισμό του Αιγίου στις 15 Ιουνίου του 1995 μια κυρία από Θεσσαλονίκη πήρε τηλέφωνο στο δημαρχείο και είπε πως είδε στον ύπνο της την Παναγία.Της είπε πως θα γίνει μεγάλος σεισμός.Δεν την πίστεψαν.Όταν έγινε ο καταστροφικός σεισμός πήρε με αγωνία πάλι τηλέφωνο και είπε πως η πολιούχος μας Παναγία Τρυπητή μας κράτησε από μεγαλύτερη καταστροφή.Στην πολυκατοικία που έπεσε έμεινε ψηλά σ'έναν γκρεμισμένο τοίχο μια εικόνα του Χριστού, αν θυμάμαι καλά.Είπε η γυναίκα αυτή να κατέβει η εικόνα, χωρίς ακόμα να έχουν δείξει εικόνα τα κανάλια της πολυκατοικίας, και ν'ανέβει ένας μεγάλος σταυρός όπως κι έγινε.Οι δεήσεις και οι λειτουργίες δεν σταμάτησαν και μάλιστα μυρόβλησε μέσα στη μητρόπολη ο σταυρός του τότε μητροπολίτη Αμβρόσιου.Η Παναγία κράτησε τότε το Αίγιο από τρομερή καταστροφή.
Πηγή - Αφροδίτη Τριανταφύλλου