Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

στα μέρη που έζησαν από κοντά το ΘΑΥΜΑ της ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ έρχεται μεγάλος Πόλεμος - τελευταίες εξελίξεις

 

Πλάνα έδειξαν διασώστες να απομακρύνουν  τους τραυματίες και να αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια καθώς η σκόνη γέμισε τους δρόμους. φώτο REUTERS

Δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε κτίρια στην πόλη της Γάζας σκότωσαν τουλάχιστον 38 ανθρώπους και τραυμάτισαν πολλούς άλλους, αναφέρει η Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν τοποθεσίες στρατιωτικής υποδομής της Χαμάς και θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα.

ΠΗΓΗ https://www.bbc.com/news/articles/ckddq2y58g1o

Χιλιάδες πολίτες αποχωρούν από τον Λίβανο

Στις 20 Ιουνίου, ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών, Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος στην επιτροπή πληροφοριών της γερουσίας των ΗΠΑ (Vice-Chair for the Senate Intelligence Committee), έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως “ένας πολύ επικίνδυνος πόλεμος σιγοβράζει στην Μέση Ανατολή, μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ”με εμπλοκή του Ιράν στον ορίζοντα.

Ο Ρούμπιο προειδοποιεί για τον συγκεκριμένο επικείμενο πόλεμο εδώ και μήνες και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

ΠΗΓΗ https://warnews247.gr/war-monitor/israhl/xiliades-polites-apoxwroun-apo-ton-libano-pws-tha-ginei-h-epithesh-tou-israhl-kai-pws-tha-antidrasei-h-xezmpolax-ta-uper-kai-ta-kata-tou-ebraikou-kratous/


«Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Δαμασκό για να κατανοήσουν τη στάση του Σύρου προέδρου Άσαντ, η οποία είναι ακόμα ασαφής»

Η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνεχίζει να κλιμακώνεται παρά τις έντονες διπλωματικές προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας. Ενώ οι συνοριακές περιοχές μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου αποτελούν σκηνικό συγκρούσεων σχεδόν καθημερινά από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο Οκτώβριο, πρόσφατα οι συγκρούσεις έχουν γίνει πιο έντονες και βίαιες.

Η Συρία, ένας σημαντικός σύμμαχος της Χεζμπολάχ που μοιράζεται κοινά σύνορα με τον Λίβανο, θα μπορούσε να παίξει στρατηγικό ρόλο επηρεάζοντας την έκβαση αυτής της σύγκρουσης.

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog/2024/06/21/%ce%bc%ce%ad%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%cf%80%ce%b9%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%ae-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1/