Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

η τουρκία ρίχνει νεα υποβρύχια στο ΑΙΓΑΙΟ με την "άδεια" της Γερμανίας;

 

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ετοιμάζεται να δρομολογήσει το τρίτο τουρκικό υποβρύχιο που λειτουργεί με το σύστημα Air Independent Propulsion (AIP), μοντέλο 214TN, αφού το μεταφέρει σε πλωτή αποβάθρα που ανήκει στη Διοίκηση Ναυπηγείων Golcuk.

Τα τουρκικά ναυπηγεία έχουν ήδη δρομολογήσει το πρώτο υποβρύχιο αυτής της κατηγορίας, το «Piri Reis», το οποίο αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε θαλάσσιες δοκιμές και το δεύτερο, το «Hadar Reis», ενώ άλλα τρία υποβρύχια βρίσκονται ακόμη σε διάφορα στάδια κατασκευής.

Τα υποβρύχια της κατηγορίας Reis κατασκευάζονται με άδεια από τη Γερμανία και είναι εξοπλισμένα με σύστημα ανεξάρτητης πρόωσης (AIP). Αυτό το σύστημα επιτρέπει στο υποβρύχιο να παραμείνει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τα συμβατικά υποβρύχια που κινούνται με ντίζελ, καθιστώντας το δυσδιάκριτο.

Αυτό το νέο υποβρύχιο θα ενισχύσει την ικανότητα της Τουρκίας να προστατεύει τα συμφέροντά της στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος και θα συμβάλει επίσης στη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

The Hellenic Information Team

Περισσότερα στο https://echedoros.blog/

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ