Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

" τι λέτε βρε παιδιά θα προλάβετε ή θα σας προλάβουν μεγάλα γεγονότα ;"

Διαβάζουμε:
Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί την περιοχή της Νίκαιας το 2025 με την ευκαιρία της 1.700ης επετείου της πρώτης Οικουμενικής Συνόδου.

«Είναι ένα ταξίδι που θέλω να κάνω με όλη μου την καρδιά», είπε σήμερα ο Πάπας, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, που βρίσκεται στη Ρώμη για την εορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου, των ιδρυτών της Ρωμαϊκής Εκκλησίας....
Στην ομιλία του στην αντιπροσωπεία, ο Πάπας επεσήμανε τους «βαθιούς δεσμούς» που ενώνουν τις δύο Εκκλησίες, καθώς και τη «σταθερή αποφασιστικότητα για κοινή πρόοδο» προς την αποκατάσταση της ενότητας μεταξύ τους....
Κάλεσε τις Ανατολικές Ορθόδοξες Εκκλησίες με τις προσευχές τους να ακολουθήσουν και να στηρίξουν την ερχόμενη Αγία Χρονιά «για να μη λείψουν οι άφθονοι πνευματικοί καρποί», σημειώνοντας ότι η οδός του Κυρίου «είναι πάντοτε η οδός της αγάπης, της συμφιλίωσης και του ελέους».
Ο Πάπας Φραγκίσκος υπενθύμισε τις πολυάριθμες συναντήσεις με τον σημερινό Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α’, ιδιαίτερα τη συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ το 2014 με την ευκαιρία της 50ής επετείου από την ιστορική συνάντηση του Πάπα Αγίου Παύλου ΣΤ’ με τον Αθηναγόρα Α’ (φωτό).
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/