Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

"Προφήτης" ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ για την Θεσσαλονίκη -Έρχονται δύσκολα χρόνια και θα παρελάσουν πολλοί Άγιοι στην Θεσσαλονίκη για να την βοηθήσουν .

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

"τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας" αυτή την κουβέντα την είπε ο Απόστολος μόνο στην επιστολή του  προς  Θεσσαλονικείς , επιστώντας την προσοχή τους στο μέλλον για αυτά που θα δουν και θα ζήσουν 

Γιατί άραγε ;
Τόσα και τόσα γίνονται μέχρι και τα Σκόπια μας κατηγορούν ότι καταπιέζουμε τα  "αδέλφια τους " στην " Μακεδονία του Αιγαίου ", αν είναι δυνατόν ;

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει αύριο τον  μεγάλο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ της ΑΠΟΣΤΟΛΟ που οδηγεί τα βήματα της στην Μοναδική Αιώνια Αλήθεια που είναι ο ΧΡΙΣΤΟΣ .

Ακούσαμε από τον αείμνηστο και πολύ γνωστό στον εκκλησιαστικό χώρο Αγιορείτη Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Διονυσίου, Γέροντα Γαβριήλ τον πολυγραφότατο για τα Ιερά και τα Όσια μας σε ομιλία του, ότι  ο Απόστολος Παύλος δίδασκε τον Θείο Λόγο στα αρχαία μάρμαρα στην θέση των οποίων σήμερα βρίσκεται ο βυζαντινός Ιερός Ναός της Παναγίας των Χαλκέων  στην Θεσσαλονίκη παρά την σημερινή Εγνατία Λεωφόρο που χαράκτικε επί της παλαιάς ρωμαϊκής οδού της Εγνατίας . 

ΜΑΚΑΡΙΟΙ οι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ, γνώριζαν από τα πρώτα χρόνια αυτό που παίζεται διαχρονικά 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ : ” να μελετάμε και την Β΄ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ προς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ, για να λυθούν τα δραματικά ερωτηματικά των ημερών μας”

Πολλοί θέλουν την Θεσσαλονίκη γιατί η συμβασιλεύουσα της Ρωμιοσύνης έχει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΌ που της μετέφερε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ των Εθνών ο ΘΕΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ και αυτό είναι πως ενεργείται το ΜΥΣΤΗΡΙΟ της ΑΝΟΜΙΑΣ 

Έρχονται δύσκολα χρόνια και θα παρελάσουν πολλοί Άγιοι στην Θεσσαλονίκη για να την βοηθήσουν .

Β Θεσ. 1,6 εἴπερ δίκαιον παρὰ Θεῷ ἀνταποδοῦναι τοῖς θλίβουσιν ὑμᾶς θλῖψιν
Β Θεσ. 1,6 Διότι θα είναι έργον δικαιοσύνης εκ μέρους του Θεού, εις εκείνους μεν που σας θλίβουν, να ανταποδώση θλίψιν,

Β Θεσ. 2,5 Δεν ενθυμείσθε, ότι σας τα έλεγα αυτά, όταν άκομα ήμουν μεταξύ σας;

Β Θεσ. 2,6 καὶ νῦν τὸ κατέχον οἴδατε, εἰς τὸ ἀποκαλυφθῆναι αὐτὸν ἐν τῷ ἑαυτοῦ καιρῷ·

Β Θεσ. 2,6 Και γνωρίζετε τώρα, ποίον είναι εκείνο, το οποίον συγκρατεί και εμποδίζει τον άνομον να αποκαλυφθή ενωρίτερα, δια να φανερωθή αυτός στον καιρόν, που του έχει καθορισθή από τον Θεόν.

Β Θεσ. 2,7 τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·

Β Θεσ. 2,7 Διότι τώρα η δράσις και το έργον της ανομίας ενεργείται και επεκτείνεται κατά τρόπον ακόμη μυστικόν, ώστε να μη είναι εξ ολοκλήρου φανερόν. Και τούτο διότι υπάρχει κάποιος, που εμποδίζει τον άνομον να εκδηλωθή με όλην αυτού την θρασύτητα και αναισχυντίαν. Και έτσι η πλήρης εμφάνισις του ανόμου θα γίνη, όταν το εμπόδιον αυτό λείψη από το μέσον.
Β Θεσ. 2,10 καὶ ἐν πάσῃ ἀπάτῃ τῆς ἀδικίας ἐν τοῖς ἀπολλυμένοις, ἀνθ᾿ ὧν τὴν ἀγάπην τῆς ἀληθείας οὐκ ἐδέξαντο εἰς τὸ σωθῆναι αὐτούς·

Β Θεσ. 2,10 Θα γίνη ακόμη η εμφάνισίς του με κάθε μέσον και είδος απάτης, που θα είναι καρπός της αδικίας, που θα επικρατήση μεταξύ εκείνων που θα είναι προωρισμένοι εξ αιτίας των δια την απώλειαν, επειδή δεν εδέχθησαν να αγαπήσουν και κάμουν κτήμα των την αλήθειαν, δια να σωθούν.