Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

"το ΜΠΑΜ της Γερόντισσας Λαμπρινής και η ΠΑΝΑΓΙΑ του Καλού στην Σαντορίνη"

Οι ειδικοί γνωρίζουν καλύτερα και οι δικές μας  όμως προσευχές μαζί με την πραγματική Μετάνοια μπορεί να αλλάξουν την ροή...

Φώτο  «Αν ανάψει, παιδί μου, ο Κολούμπος, τότε χαθήκαμε!». Μαθήτρια του δημοτικού τη δεκαετία του ’80, η διακεκριμένη γεωλόγος Εύη Νομικού άκουγε τον παππού της, που ήταν γεωργός από τον Βόθωνα της Σαντορίνης, να αναφέρεται στο υποθαλάσσιο ηφαίστειο κοντά στο νησί ως πραγματική πηγή κινδύνου. «Ακόμα και σήμερα, ορισμένοι το μπερδεύουν με το ηφαίστειο της Νέας Καμένης στην Καλντέρα, που είναι χερσαίο. Η τελευταία φορά που εξερράγη ο –αόρατος στο ανθρώπινο μάτι– Κολούμπος ήταν το 1650 μ.Χ., με δηλητηριώδη αέρια που σκότωσαν δεκάδες κατοίκους και εκατοντάδες ζώα, ενώ προκάλεσε και τσουνάμι"
Πηγή https://syrospress.gr/o-koloumpos-to-ypothalassio-ifaisteio-tis-santorinis-tithetai-se-epitirisi/

"Για υψηλό κίνδυνο έξαρση των σεισμών στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα έκανε λόγο ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος"

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ επίκαιρες δηλώσεις του  :

Με αφορμή τη σεισμική δόνηση των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Κυριακή ανοιχτά της Κύθνου, ο οποίος έγινε αισθητός στην Αττική, ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Action 24, σημειώνοντας ότι από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι και σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε σεισμική ύφεση, κάτι που σημαίνει ότι αυτό θα αλλάξει στο μέλλον.
ΔΗΛΑΔΗ ;;;;
«Το θέμα των σεισμών στη χώρα μας είναι γενικότερο και περνάμε περιόδους ηρεμίας και περιόδους εξάρσεων, όπως αυτή της περιόδου 2019-2021, που την ακολούθησε μια περίοδο ύφεσης από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχουμε επόμενη περίοδο έξαρσης. Αυτός είναι νόμος με τον οποίο δουλεύει ο πλανήτης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προβλέψει πότε και πού θα συμβεί κάτι».
Ποιες περιοχές διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο
Σχετικά με τις περιοχές όπου χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή αναφορικά με έξαρση των σεισμών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως είναι οι εξής: το Κεντρικό Ιόνιο (το τρίγωνο Λευκάδα - Ζάκυνθος - Κεφαλονιά), ο Κορινθιακός και το ανατολικό σεισμικό ελληνικό τόξο στα Δωδεκάνησα.
Περισσότερα στο https://www.iefimerida.gr/