Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Ένας Πόλεμος βολεύει και ξεβολεύει

Πολλά χρόνια πριν έλεγε ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός: " θα ερεθίσουν τον Τούρκο να μας επιτεθεί για να κάνουν την δουλειά τους ."
Ο δε ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ έλεγε ότι το Κουρδικό έχει δρομολογηθεί και το θεωρούσε σημείον αναφοράς για τα δικά μας σε σχέση με την Τουρκία . Συμπλήρωνε ότι οι Κούρδοι θα πάρουν τα μέρη τους , το ίδιο οι Αρμένιοι και οι Έλληνες.

Πλέον αυτά που τρέχουν συγκλίνουν τις εξελίξεις ταυτίζοντας αυτές με τον προφητικό λόγο .

Όλο πλησιάζουμε και αν παλαιότερα θεωρούσαμε την έναρξη των Ελληνοτουρκικών ανεξάρτητα από τα άλλα παγκόσμια γεωπολιτικά γεγονότα , σήμερα εν τούτοις διαπιστώνουμε ότι θα τρέξουν μέσα στο ίδιο πακέτο δράσεων .
Άγνωστες οι Βουλές του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ που ετοιμάζουν την Αναστήλωση της Ρωμιοσύνης και αυτό που έρχεται ως ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντινος Βαρδάκας 


Την παρακάτω ανάλυση την αναρτήσαμε από το 2019 αλλά σήμερα καθίσταται πλέον επίκαιρη .

Τον Μάιο του 2019 το iEpikaira έγραφε:
Έρχεται το «Μεγάλο Κουρδιστάν» που ενδέχεται να πυροδοτήσει Ελληνοτουρκικό πόλεμο!

«Το [ισραηλινό] σχέδιο Oded Yinon από το 1982 προέβλεπε την δημιουργία του Μεγάλου Ισραήλ με την παράλληλη στήριξη των Κούρδων ως στρατηγικός σύμμαχος του Ισραήλ, μετατρέποντάς τους σε «μακρύ χέρι» στην ευρύτερη περιοχή.

Βάσει του σχεδίου αυτού, προβλεπόταν να πυροδοτηθεί ρήξη μεταξύ των διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων των Αράβων και ενόσω αυτοί θα αντιμάχονται μεταξύ τους, θα επιτυγχάνονταν η ασφάλεια του Ισραήλ και η εδραιοποίησή του ως κυρίαρχο κράτος στην Μέση Ανατολή.» 
Επιπροσθέτως, «η Ουάσιγκτον, το Τελ Αβίβ αλλά και η Μόσχα αναγνωρίζουν τη σημασία των Κούρδων στη Μέση Ανατολή. Οι Κούρδοι πλέον λειτουργούν ως προπέτασμα/φράγμα που επιβραδύνει/ελέγχει την εισροή ισλαμιστών με τη δημιουργία ενός buffer zone. Ταυτόχρονα, η ζώνη αυτή κρατά τους Τούρκους μακριά από το Ισραήλ. Οι Κούρδοι έχουν εξελιχθεί σε μια αξιόπιστη και εκπαιδευμένη στρατιωτική δύναμη με επιτυχίες έναντι του «ισλαμικού κράτους» και της Τουρκίας. Είναι μια αυξανόμενα σταθεροποιητική/αποτρεπτική δύναμη στην ασταθή Μέση Ανατολή, ειδικά μετά την κατάρρευση της Συρίας και του Ιράκ. Η συμμαχία με τους Κούρδους είναι μια φυσική συμμαχία μεταξύ μη αραβικών λαών στην περιοχή.»

Tο γνωστό εβραϊκό think tank BESA (Begin Sadat Center for Strategic Studies) το οποίο επηρεάζει άμεσα την ισραηλινή εξωτερική πολιτική ανέφερε από το 2019 ότι:
«Οι ΗΠΑ παρέχουν ήδη σημαντική υποστήριξη τόσο στους Κούρδους της Συρίας όσο και στον αναδυόμενο «Ιστορικό Άξονα» Ελλάδας – Ισραήλ – Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι Κούρδοι, και ο προαναφερθείς συνασπισμός της Ανατολικής Μεσογείου [σσ. Ελλάδα-Ισραήλ-Κύπρος], έχουν κοινό συμφέρον να αμφισβητήσουν τις ηγεμονικές φιλοδοξίες της Τουρκίας και να προστατεύσουν την κυριαρχία τους. Αυτοί οι παράγοντες – ίσως υπό την καθοδήγηση της Ουάσιγκτον – πρέπει να σφυρηλατήσουν ένα συνεκτικό σχέδιο και να κάνουν ό,τι πρέπει για να υλοποιηθεί.» ....


Η ανάλυση κατέληγε στην εκτίμηση ότι:

«Για να επιτευχθεί η δημιουργία αυτής της «ομπρέλας», ενδέχεται να ενορχηστρωθεί ένα proxy war μικρής κλίμακας, όπου [η Ελλάδα θα βρεθεί αμυνόμενη] έναντι της Τουρκίας. Ο σκοπός θα είναι να αποδυναμώσει και να αποσταθεροποιήσει την Τουρκία με μια διένεξη, η οποία θα είναι αμφιβόλου αποτελέσματος και μεγάλης επικινδυνότητας (εάν κλιμακωθεί) και για τις δυο χώρες.


Περισσότερα στο https://echedoros.blog/