Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

" ποιος θα κτυπήσει γρήγορα και δυνατά , ώστε να προκαλέσει ΣΟΚ και να αλλάξει την ανθρώπινη ιστορία" Αχ αδελφοί

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

μας πείραξε η ζέστη και δεν βλέπουμε την καταστροφή που έρχεται ...

Μια συνοπτική παράθεση απειλών το τι συμβαίνει στην πολεμική αντιπαράθεση των 24ωρων μας .
Η Ρωσική ελίτ σε όλους τους τόνους και με επίσημα χείλη μιλάει για πραγματικό προληπτικό πυρηνικό πλήγμα κατά της Δύσης ώστε να φρενάρει με τον φόβο που θα δημιουργηθεί την επέκταση του πολέμου .Από την άλλη το ΝΑΤΟ και η Δύση τρέχει να προλάβει πριν τις αμερικανικές εκλογές λόγω Τράμπ  και έχοντας στερέψει από οπλικά πολεμοφόδια και οικονομικές ροές , δίνει το Ok στον ήδη χαμένο Ζελένσκι να κτυπήσει την Ρωσία μέσα στην επικράτεια της .
Την ώρα που η ΕΕ ζυγιάζει τις αντιδράσεις των λαών από τις ευρωεκλογές οι Βαλτικές χώρες μαζί με την Σουηδία , την Φιλανδία στον Βορρά, την Πολωνία , την Ρουμανία , Μολδαβία ακόμα και την Βουλγαρία στην Ευρώπη μοιάζουν φορτωμένες σαν αστακοί με όπλα για μια κρίσιμη αντιπαράθεση με την Ρωσία .
Στο μυαλό όλων στην Ανατολή και την Δύση υπάρχει μόνο αυτό " ποιος θα κτυπήσει γρήγορα και δυνατά , ώστε να προκαλέσει ΣΟΚ και να αλλάξει την ανθρώπινη ιστορία"
Ήδη μας έβαλαν σαν ανθρωπότητα να ταξιδέψουμε στην καρδιά του σκότους του θηρίου και μας ταιζουν μέχρι να γίνει αυτό με εικόνες και σχήματα της διαστροφής και με άνευ ουσίας πληροφορίες , ώστε όταν γίνει το μοιραίο να μην αντιδράσουμε στην ανθρωποκτονία που ετοίμασαν για εμάς.
"Μωραίνει Κύριος ον θέλει απωλέσαι" και αυτό συμβαίνει όχι μόνο με τους ισχυρούς αλλά και με εμάς γιατί δώσαμε δικαιώματα στον κατεξοχήν δικαιωματιστή που είναι ο έξω από εδώ .
Ότι λέμε και κάνουμε είναι χαμένο από πρώτο χέρι αν αυτό δεν έχει σήμερα καθαρή μετάνοια και επάνοδο μας στις πραγματικές αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού .
Η Ρωσία βγήκε χθες και είπε: " πλέον εμείς εκπροσωπούμε τον ανθρώπινο πολιτισμό και θα τον *διαφυλάξουμε* ακόμα και με την χρήση πυρηνικών αν μας κτυπήσουν "
Οι Δυτικοί όλα τα προηγούμενα χρόνια με τους ηγέτες της διακηρύσει  *επανεκκίνηση*  του πολιτισμού με όσα δαιμονικά τεχνάσματα εφηύρε.
Και στην μέση οι Λαοί αποσβολωμένοι περιμένοντας το μοιραίο της σύγκρουσης ζούνε " ότι φάμε και ότι πιούμε"
Είναι στιγμές κρίσιμες που η ανθρώπινη ιστορία δεν ξέρει τι να γράψει και τι να πει , ίσως γιατί όλα αυτά τα είπαν πριν χρόνια άγιοι που με τον τρόπο αυτό προετοίμαζαν τις ανθρώπινες ψυχές .
Ο Άγιος Θεός αδελφοί μας έδωσε μια μικρή περίοδο  παρηγοριάς ημερών που λέγαμε το Χριστός Ανέστη ( τελειώνει αύριο) με την Απόδοση του Πάσχα και ξεκινούν άλλα.
Πάντα τα μεγάλα εκκλησιαστικά γεγονότα του εκκλησιαστικού έτους μας συνοδοιπορούν με ιστορικά εγονότα που σημαδεύουν την ανθρωπότητα .
Αυτό είναι δείγμα της Θείας Οικονομίας και Θείας Παρουσίας ότι ο Αρχηγός και ο Τέλειωτης της ιστορίας είναι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός στον οποίον ανήκει η Δόξα και η Τιμή εις τους αιώνας των αιώνων ΑΜΗΝ 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας