Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

" οι Αμερικάνοι περικυκλώνουν την Ρωσία και οι Ρώσοι τις ΗΠΑ" - πάμε για σύγκρουση



Καθ’ οδόν για την Κούβα είναι μια φρεγάτα και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία διεξήγαγαν γυμνάσια στον Ατλαντικό Ωκεανό στα οποία συμπεριλαμβάνονταν πυραυλικές δοκιμές.


Οι ασκήσεις στις οποίες συμμετείχαν το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Καζάν» και η φρεγάτα «Ναύαρχος Γκαρσκόφ» περιελάμβαναν εκτόξευση πυραύλων υψηλής ακριβείας εναντίον εικονικών στόχων σε απόσταση άνω των 600 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ενημέρωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.



Είχε προηγηθεί επιχειρησιακή εκπαίδευση στη φρεγάτα για απόκρουση αεροπορικής επιδρομής.

Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και η φρεγάτα ανήκουν στη ρωσική ναυτική δύναμη που καταφθάνει αύριο, Τετάρτη, στην Κούβα.

Τα δύο ρωσικά πολεμικά σκάφη βρέθηκαν σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από τις αμερικανικές ακτές στη Φλόριντα, ένα μάλλον ασυνήθιστο συμβάν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Αβάνα είχε ανακοινώσει πως τα ρωσικά πολεμικά πλοία δεν φέρουν πυρηνικά όπλα και δεν αποτελούν απειλή για την περιοχή.

Η Ουάσινγκτον παρακολουθεί με προσοχή τις κινήσεις της ρωσικής ναυτικής δύναμης στην Κούβα, καθώς η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας έχει αυξηθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η φρεγάτα έχει χρησιμοποιηθεί για δοκιμές υπερηχητικών πυραύλων Zircon, ενώ συμμετείχε πέρυσι σε ναυτικά γυμνάσια με πολεμικά πλοία της Κίνας και της Νότιας Αφρικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ