Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

"15 Φεβρουαρίου 2024 επιτέλους μια καλή είδηση και μάλιστα από την Αφρική που δείχνει ότι η Εκκλησία απέναντι σε όλα τα θηρία νικάει" ΑΞΙΟΣ

Όταν ένα γέννημα θρέμμα της Αφρικανικής Ηπείρου, απόφοιτος της Αθωνιάδας Σχολής και των Θεολογικών Σχολών του ΑΠΘ και του ΕΚΠΑ , δραστήριος και γνήσιος Ιεραπόστολος γίνεται Μητροπολίτης στην βασανισμένη πατρίδα του ..τότε έχουμε όλοι οι πιστοί  Ορθόδοξοι χριστιανοί χαρά και συνοδεύουμε αυτήν με τις προσευχές  και τις ευχές μας στην κατευώδοση της Αρχιερατείας του.
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Ελάβαμε τούτο το μήνυμα από την Αφρική 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Γκόμα, στις 15/02/2024
Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, καλημέρα-καλησπέρα!
Σας Ευχαριστώ πολύ για τις προσευχές και τις ευχές σας για την πρόοδο της τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και εμού προσωπικά. Η Ιερά Επισκοπή Γκόμας έχει πλέον δικό της Επίσκοπο και Ποιμενάρχη! Άπειρα ευχαριστώ τον Μακαριώτατο Πατριάρχη μας κ. κ Θεόδωρο Β’ και τους Αγίους Συνοδικούς Αρχιερείς του Πατριαρχείου μας Αλεξανδρείας για την Εκλογή μου σε Επίσκοπο Γκόμας. Στερούμαι λόγια να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο Πατριάρχη μας για αυτή τη μεγάλη και ύψιστη Ευλογία που δίνει στην ταπεινότητά μου! Αποδέχομαι την Εκλογή μου ως Επισκόπου Γκόμας. «Και έν στρουθίον ουκ εστίν επιλελησμένον ενώποιον του Θεού». Γενηθήτω μοι κατά το ρήμα Αυτού. Θα είμαι ευγνώμων δια βίου απέναντί στον Πατριάρχη μας και απέναντι στην Εκκλησία μας, και δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι την μεγάλη αυτή Χάρη την οφείλω στον Μακαριώτατο Πατριάρχη μας Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Λίγα πράγματα έκανα στην Ιεραποστολή στην Αφρική και ο Πατριάρχης μας με τιμάει τόσο πολύ, με το μεγαλύτερο αξίωμα που υπάρχει στον κόσμο! Πλείστα να είναι τα Έτη Του! Απεριόριστα τον ευγνωμονώ! Τώρα αγαπητοί μου φίλες και φίλοι, το Ιεραποστολικό μας Έργο θα είναι πολύ μεγαλύτερο από πριν, έχετέ μας στην σκέψη και στην καρδιά σας. Σας ευχαριστώ εκ καρδίας για την στήριξή σας στο έργο της τοπικής μας Εκκλησίας! Εύχεσθε να μας δώσει ο Θεός δύναμη! 

† Τιμόθεος Ntumba
Εψηφισμένος Επίσκοπος Ιεράς Επισκοπής Γκόμας
Σχετικό βίντεο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Στις 5 Φεβρουαρίου γράφουμε:
" υπάρχει ελπίδα, όταν η Αφρική κτίζει Ναό του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ δίπλα σε ενεργό ηφαίστειο" 
Προσπαθούν οι άνθρωποι με ότι έχουν και με ότι τους προσφέρουν οι πιστοί που ευλαβούνται τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ σε όλο τον πλανήτη να ανοικοδομήσουν Ιερό Ναό στον πιο επικίνδυνο κομμάτι του Αν. Κονγκό, στην περιοχή της Γκόμας με το γνωστό ενεργό ηφαίστειο που βρίσκεται στον πυθμένα της ομώνυμης λίμνης και πριν χρόνια από τις αναθυμιάσεις του μέσα σε μια νύχτα πέθαναν χιλιάδες άνθρωποι.