Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

"παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην γειτονιά μας κατανοούμε την κρισιμότητα αυτού που ξημερώνει αύριο " Δρ. Κ. Βαρδάκας

φωτο από τον λιμενοβραχίονα της Χίου fb

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΖΟΥΝ ΖΥΓΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΖΥΓΙΖΑΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
"Τέλος η 50ετής Pax Americana στη Μέση Ανατολή – Φονικά κύματα οργής από Λίβανο μέχρι Ιράκ πνίγουν τις ΗΠΑ - Νικούν Ρωσία, Κίνα

Μία μεγάλη ιστορική περίοδος 50 ετών ηγεμονίας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή πλησιάζει στο τέλος της,
Οι βάρβαρες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα και η απλόχερη στήριξη της αμερικανικής διοίκησης στο Τελ Αβίβ αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για τις ιστορικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Η απέχθεια και το μίσος για τις ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή είναι εμφανή και το γεγονός αυτό το παραδέχονται ανοικτά και Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Τα επόμενα χρόνια, οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν εχθρότητα και απογοήτευση από τους ανθρώπους στη Μέση Ανατολή, εκτιμά ο Scott Bennett, πρώην αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, ειδικός στον ψυχολογικό πόλεμο και αναλυτής σε θέματα τρομοκρατίας στο State Department." Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/
ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΤ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ...ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΜΩΣ  ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ  ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

"Η εσπευσμένη περιοδεία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, σε 9 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Τουρκίας και της Ελλάδας, εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, κρίνεται ευλόγως κρίσιμη.

Η Τουρκία θα είναι ο πρώτος σταθμός του Αμερικανού διπλωμάτη σε μια περιοδεία που θα διαρκέσει μία εβδομάδα και που θα τον οδηγήσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, και σε άλλες επτά χώρες της ευρύτερης περιοχής.
Όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος σήμερα, ,"ασφαλώς, στο τραπέζι των συζητήσεων με τον Μπλίνκεν θα τεθούν και θέματα, όπως το να μην διαταράξουν οι ΗΠΑ την ισορροπία των εξοπλισμών στο Αιγαίο."
Περισσότερα στο https://www.iefimerida.gr/