Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

ΤΕΞΑΣ - Δεν είναι κάτι που μπορείς να στείλεις τον Blinken ως διαμεσολαβητή.με την ιδιότητα του ΥΠΕΞ ,όπως τον στέλνεις στην Τουρκία;;;

Το Τέξας αγνοεί τις εντολές της κυβέρνησης Biden

Οι αξιωματούχοι του Τέξας προφανώς επέλεξαν να αγνοήσουν τις εντολές του Ανωτάτου Δικαστηρίου που διέπουν τη συμπεριφορά της Εθνοφρουράς του Τέξας, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά πύρινη γλώσσα υποστηρίζοντας ότι η πολιτεία αμύνεται ενάντια σε μια «εισβολή» μεταναστών στα σύνορα.
«Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», δήλωσε ο Rogers-Wright, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden επιδεικνύει μία πολύ φορτισμένη προσέγγιση στο ζήτημα.
«Έχουμε ήδη ένα δυσλειτουργικό Ανώτατο Δικαστήριο», είπε ο Rogers-Wright, μια άποψη που συμμερίζονται οι περισσότεροι Αμερικανοί καθώς η θετική αξιολόγηση των ψηφοφόρων για τον θεσμό έχει πέσει στο 41%.
«Φαίνεται ότι η δυσλειτουργία του αμερικανικού κράτους είναι μεγαλύτερη από όσο νομίζαμε», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Biden δείχνει έλλειμμα ηγεσίας ενώ ο Donald Trump με την ανυποχώρητη στάση του κερδίζει πόντους.
«Ο Joe Biden διογκώνει το ζήτημα σε μία εκλογική περιφέρεια στην οποία ούτως ή άλλως οι Δημοκρατικοί δεν έχουν εκλογικά ερείσματα», πρόσθεσε.

Το ζήτημα δεν λύνεται με τον Blinken»

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα αμέσως.
Δεν είναι κάτι που μπορείς να στείλεις τον Blinken (σ.σ. υπουργός Εξωτερικών) ως διαμεσολαβητή.
Πρέπει ο ίδιος να μεταβεί στο Τέξας και να χειριστεί την κατάσταση», συνέχισε ο πολιτικός αναλυτής.
Το Τέξας θεωρείται συχνά ως μια από τις πιο ανεξάρτητες πολιτείες στις ΗΠΑ, που προϋπήρχε ως αυτοδιοικούμενη δημοκρατία από το 1836 έως το 1846.
Οι Τεξανοί πολιτικοί εγείρουν περιστασιακά την προοπτική απόσχισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες. .https://www.bankingnews.gr/
Περισσότερα στο Σύνδεσμος