Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

φώναζε ο δυσκολεμένος :" να ψάξω το Ταγάρι σου , τι έχεις μέσα ;" μετά σκέφτηκα ότι είχα μια "ευλογία" από τον Άγιο Παϊσιο

φωτο από fb
Αυτά που ακούμε και αυτά που διαβάζουμε και συμβαίνουν, είναι ένα τρομακτικό μαρτύριο συνειδήσεως μέσα σε Κολοσσαίο με νοητά θηρία. Θα τελειώσει όμως με μαρτυρία και τον Θρίαμβο του ΧΡΙΣΤΟΥ.
Εμφανίζονται κάθε μέρα και περισσότεροι Άγιοι και σε περισσότερους ανθρώπους.
Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Τι μας μεταφέρθηκε από γνωστό μας και έγινε σήμερα το πρωί σε Ιερό Ναό ;
Ας ακούσουμε τον ίδιο 
- Εκκλησιάστηκα  σήμερα το Σάββατο στις 13 Ιανουαρίου του 2024 που η εκκλησία μας τιμάει πλην  των άλλων και τον Άγιο Μάξιμο τον Καυσοκαλυβίτη ( εξού και τα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους ) .
-Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και πριν αναχώρησω , προσκύνησα μια τοιχογραφία ωραιότατη με τον Άγιο Παϊσιο που έχει ο Ναός αυτός από πολύ παλαιά , μάλιστα πριν αγιοκαταταχθεί ο Άγιος , φτιαγμένη από την ευλάβεια των πιστών .
-Με το που σήκωσα το κεφάλι , ένας νέος με έσπρωξε και πήγε να αρπάξει το ταγάρι μου που είχα στον ώμο με την Ομπρέλα, το κασκόλ και τον σκούφο μου ,αλλά και άλλα προσωπικά αντικείμενα γιατί σήμερα είχε ψοφόκρυο
- φώναζε ο νέος αυτός  " τι έχεις εκεί μέσα; πρέπει να σε ψάξω "
- κατάλαβα ότι ο δυστυχής νέος είχε κάποια πνευματική δυσκολία και του μίλησα με ευγένεια, αλλά αυτός γινόταν πιο άγριος .
- Μάλιστα κάθισε στην κεντρική πύλη προς την έξοδο από τον Ιερό Ναό και με εμπόδιζε να βγω , φωνάζοντας τα ίδια " τι έχεις εκεί μέσα ;"
- κάπου τρόμαξα γιατί η συμπεριφορά αυτή ήταν για φασαρία κάτι που δεν το επιθυμούσα λόγω της Ιερότητας του χώρου.
- ευτυχώς επενέβησαν οι προϊστάμενοι του Ιερού Ναού και μπόρεσα και βγήκα με θλίψη για τον δυσκολεμένο αυτό νέο .
- κατηφορίζοντας ηρέμησα περισσότερο ..
- τότε θυμήθηκα ότι μέσα στο Ταγαρι μου είχα βάλει το πρωί πριν πάω στην Εκκλησία ένα ξύλινο σταμπωτό Σταυρό που μου έδωσε ευλογία ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ .
- τον πήρα μαζί μου στην Θεία Λειτουργία γιατι σαν σήμερα έγινε το 2015 η Αγιοκατάταξη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.
- τότε κατάλαβα προς τι αυτή η πρόκληση. 
Και συνέχισε τελειώνοντας ο γνωστός μας.
- όταν όλα αυτά που ετοιμάζουν για να τα εφαρμόσουν στην καθημερινότητα μας γίνουν νομιμότητα , είναι λογικό το επόμενο διάστημα να γεμίσουμε με πολύ δυσκολεμένους αξιολύπητους αδελφούς.
- όλα έχουν πνευματική διάσταση και γίνεται μάχη σήμερα της ψυχής με τα σκοτάδια του Άδη και όποιος επιζήσει.
Εδώ τελειώνει...
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας