Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Επειδή μυρίζει μπαρούτι στην γειτονιά μας ένας δημοσιογράφος ανησυχεί και λέει αυτό που είπε πριν δεκαετίες ο Άγιος Παϊσιος.

Διαβάζουμε :«Μυρίζει μπαρούτι στη γειτονιά μας και η Ελλάδα πρέπει να προστατευθεί»-Δημ. Κωνσταντακόπουλος

" Στην περιοχή μυρίζει μπαρούτι, η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη και η Ελλάδα πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην εμπλακεί". Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος μιλά στο militaire channel ,μετά από τους αμερικανο-βρετανικούς βομβαρδισμούς στην Υεμένη και δεν κρύβει τις έντονες ανησυχίες του.
Το 2024 ξεκινά χωρίς να υπάρχει ούτε η παραμικρή ένδειξη ότι αναζητείται διέξοδος προς εκεχειρίες πολύ περισσότερο για ειρήνευση στις δύο μεγάλες πολεμικές εστίες, σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή. Ο κ.Κωνσταντακόπουλος ασκεί δριμύτατη κριτική στον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται αυτές τις κρίσεις «στην αυλή μας».

Ο κ.Κωνσταντακόπουλος υπενθυμίζει την εμμονή Νετανιάχου για επίθεση στο Ιράν. Αν κάτι τέτοιο συμβεί ουδείς μπορεί να υπολογίσει το μέγεθος της κρίσης και της καταστροφής.

Πάμε δεκαετίες πριν και να τι έπιανε το Ραντάρ του Αγίου για αυτά που ζούμε ηδη.


"Σ’ αυτό το σημείο ρωτάω:

“Εμείς, τι θα κάνουμε; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σ’ αυτόν τον πόλεμο;”

“Όχι” λέει. “Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ’ αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε
(από τόν Αγιορείτη ιερομόναχο π. Χριστόδουλο Αγγέλογλου πού επί σειρά ετών βοηθούσε τόν π. Παϊσιο από τήν διπλανή Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου στήν οποία τότε υπηρετούσε. Τίτλος του ” ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ” { κείμενα Α΄ }
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας