Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

τι στενή σχέση έχουν το πετρελαιοφόρο Ιράν με το όμοιο του Τέξας;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Την κρισιμότητα των εξελίξεων στις ΗΠΑ την μαθαίνουμε από τα αμερικανικά ΜΜΕ .


Σχετικό βίντεο:

Στην Ευρώπη το θέμα υποβαθμίζεται και ο λόγος είναι ότι το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο του Τέξας σήμερα συμβάλλει σημαντικά στην ενεργειακή επάρκεια της ΕΕ μετά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας .
Αν γίνει κάτι σοβαρό στο Τέξας που απευχόμαστε θα τρομάξει η Ευρώπη .

Αλλά και τα στρατηγικά κέντρα της Δύσης θα ήθελαν να μετατεθεί η προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης σε άλλα μέρη ώστε να μην φανεί ότι έχουν  τρωθεί οι ΗΠΑ. ( όμως ουσιαστικά και από τις διαθέσεις έχει ξεκινήσει ο εμφύλιος εκεί λες και η ιστορία του αμερικανικού εμφυλίου ξαναζεί)
Πριν λίγο βρέθηκε ο τρόπος μετάθεσης ...
Διαβάζουμε 
"Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν «βλέπει» φιλοϊρανικές ομάδες πίσω από την θανατηφόρα επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες στην Ιορδανία και προειδοποιεί με αντίποινα, ενώ τα γεγονότα οδηγούν προς κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
"Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (27/1/2024) σε επίθεση με drone εναντίον βάσης των ΗΠΑ στη Συρία.
Τουλάχιστον άλλοι 34 τραυματίστηκαν από την επίθεση.
Πρόκειται για τους πρώτους Αμερικανούς που σκοτώνονται από την αναζωπύρωση της βίας στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τη γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα.
Σύμφωνα με την ιορδανική κυβέρνηση η επίθεση κατά των Αμερικανικών δυνάμεων δεν έγινε εντός της Ιορδανίας, όπως αρχικά είχε αναφερθεί."ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Μπορεί ο ιστορικός του μέλλοντος να γράφει τι  στενή σχέση έχουν το πετρελαιοφόρο Ιράν με το όμοιο του Τέξας;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας