Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

" την μόνη μάνα που μπορεί να φοβηθούν είναι η Μάνα Εκκλησία"

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας με πόνο και στεναγμό.  
Το Παρασκήνιο και το Προσκήνιο απέναντι στην ΜΑΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ που είναι ο Ιερός Κλήρος και  ο λαός ομού συντεταγμένοι κάτω από το Ορθόδοξο Δόγμα  και έξω από τις καμαρίλες.   
Δίνουμε τελικές εξετάσεις την τελευταία μάλιστα  στιγμή, ενώ τα θέματα είναι γνωστά από απαρχής Δημιουργίας. 
Μια τρίχα μας χωρίζει από τον ολικό κατασκανδαλισμό ή από τον πνευματικό ενθουσιασμό ότι κάτι μας εκπροσωπεί ως ανθρωπότητα που σέβεται τον φυσικό νόμο και δεν λέμε φυσικά  τον πνευματικό νόμο .
Το να πούμε ένα ξερό :" δεν συμφωνούμε και κάντε ότι θελετε" μας εγγραφεί αυτόματα στον κατάλογο των από αιώνων Ποντίων Πιλάτων. 

Το Παρασκήνιο - Το Προσκήνιο και η Ουσία 
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΉΝΙΟ
"Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συναντήθηκαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή την περασμένη εβδομάδα και συζήτησαν για την κυβερνητική ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, δυο μέρες πριν ο κ. Μητσοτάκης ανοίξει τα χαρτιά του στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ για τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών." ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ''θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου''» ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Η ΟΥΣΊΑ
Νέας Σμύρνης: «Δεν μπορείτε να νομοθετείτε ερήμην της χριστιανικής συνειδήσεώς σας» ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Επιμέλεια άρθρου 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας