Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Τα μάθατε: Γιγαντιαία άσκηση με 117 πλοία στην Τουρκία και εμείς "διαβολευόμαστε"

Διαβάζουμε κάτι που κυκλοφορεί αλλά αποσιωπάται εν Ελλάδι για να μην χαλάσει η μαγιονέζα της νέας επανεκκίνησης 
"Τουρκία: Γιγαντιαία άσκηση με 117 πλοία.
Η άσκηση Denizkurdu-1/2024, η οποία θα διεξαχθεί με πραγματικά πυρά σε Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο από τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων, θα διεξαχθεί μεταξύ 7-16 Ιανουαρίου, γράφει τουρκικό δημοσίευμα.
η άσκηση Denizkurdu-1/2024 είναι μια πραγματική άσκηση που πραγματοποιείται από τη Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων σύμφωνα με το πρόγραμμα ασκήσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Δήλωσε, ακόμη, ότι η δραστηριότητα «Συνεργασία και Καθοδήγηση για Θαλάσσιες Μεταφορές (DUİR)» θα πραγματοποιηθεί με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

ο Αρχηγός Επιχειρήσεων Ναυτικής Διοίκησης Υποναύαρχος Κενάν Κάαν Τουρκάν είπε ότι στην άσκηση λαμβάνουν μέρος 110 πλοία επιφανείας, 7 υποβρύχια, 34 αεροσκάφη, 22 ελικόπτερα, 22 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, και περίπου 17 χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού ενός δημόσιου φορέα.
Επισκέψεις σε λιμάνια

Ο Τουρκάν δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης, η επιχειρησιακή εκπαίδευση προετοιμασίας για βασικούς τύπους ναυτικών επιχειρήσεων, πραγματικές βολές κατά επιφανειακών, εναέριων και χερσαίων στόχων θα πραγματοποιηθεί με το DUİR και μια ημέρα διακεκριμένου παρατηρητή θα πραγματοποιηθεί στο Marmaris Aksaz στις 12 Ιανουαρίου και θα καλύψει στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου στις 10 Ιανουαρίου.
Ανέφερε ότι είχαν προγραμματιστεί επισκέψεις στα λιμάνια από 43 πλοία που συμμετείχαν στην άσκηση.

Ο Τουρκάν ενημέρωσε ότι στην άσκηση θα γίνουν βολές επιφανείας με χρήση επιφανειακών στόχων που αντανακλώνται από ραντάρ, πυρά αεράμυνας με χρήση εναέριων στόχων που ρυμουλκούνται από αεροσκάφη μάχης, βολές βομβαρδισμού εδάφους και βολές κατευθυνόμενων βλημάτων (TEMREN, MAM-L) από αεροσκάφη του ναυτικού."

The Hellenic Information Team
Περισσότερα στο ECHEDOROS'S BLOG – ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ https://echedoros.blog/