Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

"φροντιστήριο" του Λέοντος Σοφού στο ΥΠΕΞ και σε εμάς τους νεοέλληνες

 


Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που ουσιαστικά παίζεται η τύχη της χώρας μας παραθέτουμε την ρύση από την στρατιωτική πραγματεία του Έλληνα Αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ' Σοφού (ο οποίoς δεν ονομάστηκε τυχαία έτσι).

“Είναι περίεργα τα τουρκικά φύλα, κρύπτοντα τας σκέψεις αυτών, άφιλα,άπιστα, άπληστα ως προς τα χρήματα, περιφρονούντα  τον όρκον, μήτε τηρούντα τας συνθήκας, ούτε αρκούμενα εις τας δωρεάς, αλλά πριν ή δεχθούν το διδόμενον, μελετούν τρόπον επιβουλής και ανατροπής των συνθηκών.

48. Δεν αφήνουν ευκαιρίαν κατάλληλον επιθέσεως και μελετούν να καταπολεμήσουν τους εχθρούς αυτών, όχι τόσον δυναμικώς, όσον μέσω της απάτης και αιφνιδιασμών και της αποστερήσεως αυτών εκ των πόρων διατροφής των.

129. Οφείλομεν ημείς οι Ρωμαίοι, όχι μόνον να μελετώμεν τα περί αυτών και να είμεθα εκ προαιρέσεως εύψυχοι και να συνεκστρατεύωμεν μετά των στρατευομένων κατά των βλασφημούντων τον πάντων βασιλέα Χριστόν και Θεόν ημών, τον ενισχύοντα παντοιοτρόπως τους κατά των εθνών, υπέρ αυτού, εκστρατεύοντας αλλά και να μεριμνώμεν υπέρ των

οικογενειών των ανδρείως και προθύμως στρατευομένων, ως και να διαθέτωμεν ίππους, ή οπλισμόν ή εφόδια, αν υπάρχει ανάγκη”

δήλωνε ο ίδιος πριν πολλούς αιώνες, προειδοποιώντας μέχρι και σήμερα τους Έλληνες Ρωμιούς για τον κίνδυνο εξ Ανατολών.

( μας εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ) 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/