Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

τι έλεγε ο αποθανών βασιλιάς Κωνσταντίνος για τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ...αυτο τα λέει όλα, καθότι ΧΡΙΣΤΟΣ χθές και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Τα γεγονοτα πάνε τάκα τάκα, όπως έλεγε ο Άγιος Παισιος και εμείς εξ αιτίας της εκδημίας και της εξόδιου ακολουθίας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αφοριζόμαστε σε βασιλικούς και αντιμοναρχικούς λες και η ιστορία δεν μας δίδαξε τίποτε.
Ο συγκεκριμένος βασιλιάς Κωνσταντίνος η ίδια η πορεία της ζωής τον δίδαξε πολλά, είδε την αχαριστία και την αδικία κατά πρόσωπο και άφησε τους τίτλους και τις τιμές οριστικά και αμετάκλητα γιατί τον ενδιέφεραν τα πάνω.
Σε μια τυχαία συνάντηση που είχαμε στην Μητρόπολη των Αθηνών πριν χρόνους και πριν την αγιοκατάταξη του Αγίου Παϊσίου, όπως προείπαμε σε άλλο άρθρο μας , μας έδωσε με την έμφυτη ευγένεια του τον χρόνο να ανταλλάξουμε απόψεις.
Όταν τον ρωτήσαμε ότι ο Άγιος Παισιος σε πολλούς προσκυνητές έλεγε για αυτόν τα καλύτερα λόγια, κάτι το οποίο γνωρίζαμε, έσκυψε το κεφάλι του και είπε:
" Ο Γέροντας τα λέει αυτά γιατί έχει μια χρυσή καρδιά που χωράει όλους και την Ελλάδα ολόκληρη"
Εμείς σήμερα  ευχόμαστε  στο τέως βασιλιά Καλό Παράδεισο , αλλά όσοι έμειναν πίσω δηλ. εμεις, έχουμε να διαχειριστούμε μια
"κόλαση προβλημάτων " εξ αιτίας της αμαρτίας που την κάναμε τρόπο ζωής.
Το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ δεν επενδύει σε ανθρώπους και σε τίτλους , αλλά επενδύει στην μετάνοια των Εθνών. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε είναι προς το συμφέρον μας.

Τα γεγονότα τρέχουν και  η παιδαγωγία άνωθεν θα καθίσει κάθε κατεργάρη  στο πάγκο του, είναι βλέπετε  και ο πνευματικός νόμος που τον αγνοούμε.

ΑΡΑΓΕ Ο ΡΩΣΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ..;
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;

"Μεγάλες αλλαγές στη διοίκηση και στη λειτουργία του ρωσικού στρατού για την περίοδο από το 2023 έως το 2026 ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergey Shoigu, τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως αυξάνεται η δύναμη του σε 1,5 εκατομμύρια στρατιώτες.
Ο Shoigu έκανε γνωστό πως πέρα από τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές που αποσκοπούν στην ενίσχυση των μαχητικών ικανοτήτων και δυνατοτήτων του ναυτικού, της αεροπορίας και των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων.
«Μόνο με την ενίσχυση των βασικών δομικών στοιχείων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυνατό να διασφαλιστεί η στρατιωτική ασφάλεια του κράτους και να προστατευθούν οι νέες οντότητες και οι κρίσιμες εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας» τόνισε ο Shoigu."