Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

" καιγόμαστε σουλτάνε - παίρνω νησιά - κλείνω ΣΤΕΝΑ ; " στο μυαλό κάποιων ένα εφιαλτικό σενάριο

 


Σενάριο είναι , αλλά πολλές φορές από τέτοια σενάρια πληγωθήκαμε και ματώσαμε βλ. Κυπριακό
Εμείς ευχόμαστε να μείνει ως σενάριο γιατί "έστι δίκης οφθαλμός ός τα πανθ' ορά" 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ο Πούτιν λένε οι πληροφορίες ετοιμάζεται να εξαγγείλει νέο κύκλο επιστράτευσης γιατί έχει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Ο Ρωσικός στόλος απέπλευσε από τους ναύσταθμους της Κριμαίας και ακροβολίστηκε σε διάφορα σημεία της Μαύρης θάλασσας , ώστε να έχει την ελευθερία κινήσεων για απόβαση στην Οδησσό και για τον λόγο αυτό το  ΝΑΤΟ  έβαλε  AWACS από τη Ρουμανία να παρακολουθεί τις κινήσεις της Ρωσίας.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την ανάπτυξη των AWACS (Airborne Warning and Control System) στο Βουκουρέστι, όπου θα ξεκινήσουν αναγνωριστικές πτήσεις αποκλειστικά πάνω από νατοϊκό έδαφος....
«Τα AWACS έχουν την δυνατότητα ανίχνευσης σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, γεγονός που τα καθιστά για το ΝΑΤΟ αποφασιστικής σημασίας μέσο αποτροπής και άμυνας».

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ " εκλιπαρεί" τον σουλτάνο να πει το Ok για την είσοδο της Σουηδίας και της Φιλανδίας στην συμμαχία.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ μοιράζουν υποσχέσεις στη τουρκία για να της δώσουν  F16 τσίλικα.

και ενώ συμβαίνουν τόσα πολλά και άλλα τρέχουν παράλληλα ο σουλτάνος ανακοινώνει εκλογές 14 του Μάη .

Ο σουλτάνος θέλει να πάει με ένα σταθερό εσωτερικό  οικονομικό περιβάλλον μέχρι τις εκλογές γιατί μετά δυσκολίας το παλεύει για να ξαναβγεί.

Την ίδια ώρα οι δυτικοί  αγωνιούν για  τις προθέσεις της Ρωσίας να διαλύσει ότι απέμεινε στην Ουκρανία   μέσω της απόβασης που ετοιμάζει για να καταλάβει την Οδησσό, αλλά και μέσω πυραυλικών επιθέσεων του ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας προς το Κίεβο και τις άλλες μεγάλες πόλεις.

Το θαλασσινό υπογάστριο που λέγεται Μαύρη θάλασσα πρέπει να το επισκεφτούν άμεσα  μονάδες του ναυτικού στόλου του ΝΑΤΟ, αλλά και παράλληλα να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εισέλθουν σε αυτό πλοία του ρωσικού στόλου που ήδη κατεβαίνουν από την Βόρεια θάλασσα.

Πως θα γίνει αυτό ;

με το κλείσιμο μονομερώς των ΣΤΕΝΩΝ από την τουρκία; 

με τι τρόπο θα γίνει αυτό ;

με ΠΑΖΑΡΙ 

ΤΙ ΘΑ ΠΑΖΑΡΈΨΟΥΝ ;

την νίκη του σουλτάνου στις επικείμενες εκλογές, δίνοντας του την δυνατότητα και την ελευθερία κινήσεων, ώστε με δικές του ενέργειες να συσπειρώσει τον κόσμο του.

και φυσικά και με πολλά άλλα ανταλλάγματα δηλ. αεροπλάνα , βαπόρια, όπλα  αλλά βάζοντας και το κουρδικό σε καταστολή για να μην τον ενοχλήσει.

και τώρα το ερώτημα 

είναι δυνατόν να "προδώσει"  ο σουλτάνος τον φίλο του Πούτιν;

αν το αντάλλαγμα είναι μεγάλο μπορεί να κάνει την μεγαλύτερη κυβίστηση ;

και αν κερδίσει τις εκλογές του και πάρει αυτά που θέλει , τότε πάλι μπορεί να κάνει πάλι ανάποδη τούμπα ( έτσι μπορεί να σκέφτεται αυτός) αλλά υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας.

ΕΔΩ τελειώνει αυτό το εφιαλτικό σενάριο που έχουν κάποιοι.

Δυστυχώς η Ουκρανία , η Μαύρη θάλασσα , τα ΣΤΕΝΑ και η Αν. Μεσόγειο είναι συνδεμένα στον γεωπολιτικό καμβά των ισχυρών σε Ανατολή και Δύση και έχουν άμεση συνάφεια με αυτά που σχεδιάζονται στο Ιράν , στο Περσικό Κόλπο και τα Στενά του Ορμούζ.

Μπορεί να ανοίξουν πρώτα όλα  αυτά και μετά να ανοίξει ο ουρανός και να ξερνά φωτιά στα έθνη του βορρά;

Δυστυχώς το 2023 θα το θυμόμαστε γιατί μπορεί να σηματοδοτήσει την άθλια επέκταση του πολέμου.

ο κατεξοχήν ανθρωποκτόνος λυσσάει να καταπιεί αθώους και μας οδηγεί στην καρδιά του σκότους.

να γιατί επί τόσους καιρούς φωνάζουν κάποιες ψυχές " μετάνοια και πάλι μετάνοια " 

Μόνο με ΧΡΙΣΤΟ θα σωθούμε 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας