Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

η Ρωσία βρήκε το " παυσίπονο" για τα άρματα μάχης Leopard και Abrams. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

 

Το ρωσικό ρομποτικό όχημα μπορεί να καταστρέψει εύκολα τα άρματα μάχης Leopard και Abrams

Η έκδοση μάχης του ρωσικού ρομποτικού οχήματος Marker θα είναι σε θέση να ανιχνεύει και να καταστρέφει αυτόματα εχθρικό εξοπλισμό, δήλωσε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, πρώην επικεφαλής της Roscosmos. Ο Rogozin υπηρετεί επί του παρόντος ως επικεφαλής της ειδικής ομάδας στρατιωτικών συμβούλων των Tsar's Wolves.Το Marker θα μπορεί να καταστρέψει δυτικά άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων των American Abrams και German Leopards.

«Η έκδοση μάχης του ρομπότ Marker έχει έναν ηλεκτρονικό κατάλογο στο σύστημα ελέγχου που περιέχει εικόνες στόχων τόσο στην ορατή όσο και στην υπέρυθρη εμβέλεια», είπε ο Rogozin.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρομπότ θα μπορεί επίσης να επιλέξει ανεξάρτητα έναν στόχο κατά προτεραιότητα και να τον χτυπήσει με κατάλληλα μέσα πυροβολικού.

Τέσσερα ρομπότ Marker θα παραδοθούν στο Donbass τον Φεβρουάριο. Θα δοκιμαστούν σε ένα πεδίο εκπαίδευσης πριν ξεκινήσουν μάχη, είπε.

Το Marker είναι προϊόν της Research and Production Association Android Technology. Σύμφωνα με τον Rogozin, το ρομπότ είχε δοκιμαστεί ως σύστημα ασφαλείας για το κοσμοδρόμιο Vostochny.

Ο προγραμματιστής ισχυρίζεται ότι το Marker μπορεί επίσης να γίνει ο φορέας τετρακόπτρων καμικάζι. Ένα ρομπότ Marker μπορεί να φιλοξενήσει έως και 16 drones σε κουτιά — τέσσερα drones ανά κουτί. Αυτά τα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατάρριψη εχθρικών drones. Το Marker μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με όπλα λέιζερ ικανά να χτυπούν drones σε μεγάλες αποστάσεις.

Η μάχιμη έκδοση του ρομπότ μπορεί να εξοπλιστεί με συστήματα αντιαρματικών πυραύλων σε συνδυασμό με βαρύ πολυβόλο ή άλλα όπλα.

Τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση

Τα ρομπότ Marker είναι εξοπλισμένα με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογία μηχανικής μάθησης, δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου Αεράμυνας, ο συνταξιούχος συνταγματάρχης Γιούρι Κνούτοφ.

Η Ρωσία χρησιμοποίησε ρομποτικό εξοπλισμό στη Συρία, αλλά το συριακό τοπίο του πεδίου μάχης ήταν σημαντικά διαφορετικό από αυτό της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου, η Ρωσία στέλνει μόνο τέσσερις από αυτές τις ρομποτικές μηχανές για να μελετήσει τη συμπεριφορά τους σε αστικές περιοχές και να κάνει πιθανές βελτιώσεις.

«Εξωτερικά, μοιάζουν με μικρές δεξαμενές. Μπορούν να οπλιστούν με ένα πολυβόλο και έναν αντιαρματικό πύραυλο με βεληνεκές έως περίπου έξι χιλιόμετρα. Μπορούν να λειτουργήσουν είτε από απόσταση είτε απευθείας από υπολογιστή με στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης. Το Marker διαθέτει επίσης την τεχνολογία μηχανικής όρασης, η οποία περιέχει εικόνες εχθρικών τανκς. Το ρομπότ μπορεί έτσι να αναγνωρίσει τανκς κατασκευασμένα από το ΝΑΤΟ. Αυτό αποκλείει τις επιθέσεις στα δικά της τανκς», είπε ο Κνούτοφ στη δημοσίευση lenta.ru. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://english.pravda.ru/news/hotspots/155578-robotic_vehicle/

ΗΔΗ ΟΛΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 

Οι Ρώσοι στρατιώτες λαμβάνουν μπροσούρες ( ομοιώματα)  που τους εκπαιδεύουν πώς να καταστρέψουν τα άρματα μάχης Leopard και Abrams

Ο ρωσικός στρατός έλαβε ειδικά φυλλάδια και εγχειρίδια για τον τρόπο καταστροφής των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2 και M1 Abrams των ΗΠΑ, δήλωσε ο Γιαν Γκάγκιν, σύμβουλος του αναπληρωτή αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, μεταδίδει το TASS .


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://english.pravda.ru/news/hotspots/155574-brochures_tanks/