Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

η ώρα της Οδησσού γιατί οι Ρώσοι τσαντίστηκαν και ο εκνευρισμός τους φτάνει ΑΙΓΑΙΟ.

 


Πριν λίγες ώρες οργισμένες δηλώσεις του Μεντβέντεφ:  

" ξέχνα Ζελένσκι τα υποβρύχια σε λίγο θα καταλάβουμε την Οδησσό κα τα περίχωρα της και εσύ πάνω σε μια βάρκα στον Δνείπερο θα τραγουδάς το άσμα των  beatles - το  yellow submarine" 

Το λιμάνι της Οδησσού έμεινε τόσο καιρό απείραχτο για ανθρωπιστικούς λόγους και για την εξαγωγή των σιτηρών της Ουκρανίας μέσω Μαύρης Θαλάσσης.

Τώρα όμως το δόγμα του πολέμου αυτού αλλάζει, όπως αλλάζει η φωτιά όταν φυσάει δυνατός αέρας.

Οι τελευταίες εξελίξεις να προμηθεύσουν οι χώρες του ΝΑΤΟ την Ουκρανία όχι μόνο άρματα αλλά και αεροπλάνα , πλοία και υποβρύχια θορυβεί αφάνταστα την Ρωσία .

όμως πόσο έχει αυτό άμεση σχέση με τα δικά μας;

η Οδησσός , η Μαύρη Θάλασσα , ο Βόσπορος , τα Δαρδανέλια αλλά και το ΑΙΓΑΙΟ είναι ψηφίδες του ίδιου ναυτικού μονοπατιού από αρχαιότατων χρόνων .

Μόλις ήρθε η είδηση αυτή επιβεβαιώνουμε αυτά που προαναφέραμε πριν λίγο:  

 " αν δει ότι χάνει τις εκλογές  o σουλτάνος  ή θα κάνει πόλεμο με εμάς και ταυτόχρονα θα επιβάλλει καθεστώς ειδικών συνθηκών στην χώρα του...έτσι απλά... έξω τα γνωρίζουν" 

 ΟΤΙ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ...ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ
ΑΥΤΟ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΑΡΙΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ  ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ  βλ. Ουκρανία." 

ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΛΛΆ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΎΝ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ , ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ , ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ και αλλού .

Τώρα γιατί μας τα προείπαν αυτά πολλοί άγιοι πατέρες μας; είναι για να ταπεινωθούν οι σοφοί συζητητές αυτού του κόσμου που θέλουν να φέρουν την ανθρωπότητα σε αδιέξοδο, αλλά τελικά θα τους καταπιεί το ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας