Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ

 

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ανεξάρτητα με το τι έγινε

Το ρεπορτάζ με τη συνέντευξη του νευροχειρουργού Πέτρου Σουρτζή στην ΕΡΤ

σύνδεσμος βίντεο https://youtube.com/watch?v=C4J1af7Y6xY&si=EnSIkaIECMiOmarE


ΑΝΑΝΕΩΣΗ ( σύμφωνα με μεταγενέστερες  τηλεοπτικές συνεντεύξεις που έδωσε η μητέρα του Ταξιάρχη σκεφτόταν να πάρει την απόφαση να δώσει τα ζωτικά όργανα του παιδιού της βλέποντας το σε αυτήν την άθλια κατάσταση  , δίχως να την πιέσει κανένας γιατρός και τότε ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ κάνει το ΘΑΥΜΑ του - αυτό είναι το μεγάλο θαύμα που ενόχλησε πολλούς)   


ΜΥΤΙΛΗΝΗ -η μητέρα του 17χρονου Ταξιάρχη αποφασίζει να χαρίσει τα όργανα του παιδιού της και ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ανήμερα της εορτής ΤΟΥ χαρίζει την ζωή στο παιδί της

ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕκαι ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΖΩΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.διαβάστε τα παρακάτω και δείτε το βίντεο ώστε να καταλάβουμε τι ΜΕΓΑΛΟ  έγινε και πως έγινε: 

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για το δημοσίευμα σχετικά με τη σωτηρία του βαριά τραυματισμένου Ταξιάρχη Κάϊτατζη.

Ο 18χρονος Ταξιάρχης Κάϊτατζης που το ρεπορτάζ για τον τραυματισμό και τη σωτηρία του οποίου δημοσίευσε χθες το «Ν» κάνοντας σήμερα το γύρο των μέσων ενημέρωσης (χωρίς τα περισσότερα να αναφέρουν καν την πηγή 

( βλ. https://www.stonisi.gr/post/49447/o-taksiarxhs-gyrise-sth-zwh )

ενόχλησε τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).



Με ανακοίνωση του και επικαλούμενος τον ποινικό κώδικα περί «διασποράς ψευδών ειδήσεων και της με οποιονδήποτε τρόπο, παρακώλυσης των διαδικασιών δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων» ο ΕΟΜ απαντά στο ρεπορτάζ του «Ν» υποστηρίζοντας ότι το δημοσίευμα είναι «αναληθές».


Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων αναφέρει:


«Σχετικά με το αναληθές δημοσίευμα της εφημερίδας "Στο Νησί" Μυτιλήνης, το οποίο τις τελευταίες ώρες αναπαράγεται από Πανελλήνιας εμβέλειας μέσα και κοινωνικά δίκτυα, αναφορικά με 17χρονο ασθενή που νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τελικά έλαβε εξιτήριο, προς αποκατάσταση της αλήθειας και πρόληψης περαιτέρω ζημιάς στο θεσμό της Δωρεάς Οργάνων, κατόπιν επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τον Διευθυντή της Μ.Ε.Θ., ο Ε.Ο.Μ. αποσαφηνίζει οτι:


Ουδέποτε τέθηκε προς την οικογένειά του 17χρονου το ενδεχόμενο της δωρεάς των οργάνων του από τους θεράποντες ιατρούς.


Ο ασθενής, παρά τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη, ουδέποτε παρουσίασε σημεία εγκεφαλικού θανάτου και ως εκ τούτου ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές εξετάσεις προς επιβεβαίωση ή αποκλεισμό αυτού.


Όλες οι σχετικές ανακριβείς πληροφορίες αποτελούν ανεύθυνες υποθέσεις μη εξουσιοδοτημένων προσώπων, χωρίς την επιβεβλημένη δημοσιογραφική έρευνα και διασταύρωση στοιχείων, που προσβάλλουν βαθύτατα την επιστημονική επάρκεια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και πλήττουν ανεπανόρθωτα την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων.


Καλούμε τους ιθύνοντες και συγκεκριμένα την εφημερίδα "Στο Νησί" όπως ανακαλέσει και ανασκευάσει άμεσα το σχετικό δημοσίευμα. Η νομοθεσία σχετικά με την επιβολή αυστηρών ποινικών κυρώσεων, τόσο για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, όσο και για την, με οποιονδήποτε τρόπο, παρακώλυση των διαδικασιών δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων είναι σαφής.».


Αναληθές το δικό μας ρεπορτάζ, αναληθείς και οι δηλώσεις του χειρουργού Πέτρου Σουρτζή;


Σήμερα το μεσημέρι στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 3 μίλησε ο ίδιος ο χειρουργός του μικρού ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα της προοπτικής μεταμόσχευσης του. Όπως είπε: στο 1.50 της συνέντευξης του «ενώ φαινόντουσαν ότι όλα είναι χαμένα και είχαν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για τη λήψη των οργάνων (...) ως δια μαγείας άρχισαν να υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις (....) οπότε αναγκαστικά σταμάτησαν οι συζητήσεις». Και η δημοσιογράφος συμπλήρωσε «ανεστάλη η πορεία προς τη δωρεά».


Το «Ν» προφανώς και με το ρεπορτάζ του δεν ήθελε να θέσει υπό αμφισβήτηση το καθεστώς και τα πρωτόκολλα των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα. Μετέφερε τα όσα είχαν δηλωθεί από τους πρωταγωνιστές του γεγονότος και φυσικά επιβεβαιώθηκε από τις δηλώσεις του κ. Σουρτζή που αναφέρεται στο ότι είχε ξεκινήσει ουσιαστικά η έναρξη της διαδικασίας της μεταμόσχευσης.


Το ρεπορτάζ με τη συνέντευξη του νευροχειρουργού Πέτρου Σουρτζή στην ΕΡΤ


ΠΗΓΗ https://www.stonisi.gr/post/49475/oydepote-tethhke-to-endexomeno-ths-dwreas-twn-organwn-toy-video