Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

τα κατάφερε ο Επιφάνιος του Κιέβου να λειτουργήσει μέσα στην ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ που βρίσκονται ΑΓΙΑ ΣΩΜΑΤΑ και να "φέρει" πιο γρήγορα τους Ρώσους μέσα στο ΚΙΕΒΟ.

 

laura1

Έντονη είναι η αντίδραση της Ουκρανική Εκκλησίας, μετά την πληροφορία ότι ο Μητροπολίτης Επιφάνιος της ΑΕΟ θα τελέσει την Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Λαύρας του Κιέβου.

Συγκεκριμένα το γραφείο τύπου της Ουκρανικής Εκκλησίας, χαρακτήρισε την εν λόγω απόφαση ντροπή για την Ουκρανία, τονίζοντας ότι αυτές οι ενέργειες γίνοντας με εντολή ανωτάτων εκπροσώπων της εξουσίας.

“Οι τοπικές Εκκλησίες στο εξωτερικό θα εκπλαγούν, από την κατάσταση της ελευθερίας της συνείδησης και του δικαιώματος στην ομολογία της πίστεως στη χώρα μας” - προσθέτει το γραφείο τύπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, οι αρχές παραχώρησαν άδεια στον Μητροπολίτη Επιφάνιο για την τέλεση της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας μετά από αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης της Ουκρανίας.

Επίσης ο Καθηγούμενος της Λαύρας του Κιέβου, Μητροπολίτης Παύλος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι πιστοί της Εκκλησίας της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν να προσευχηθούν από την Πρωτοχρονιά στις Εκκλησίες της Άνω Λαύρας.

ΠΗΓΗ https://www.romfea.gr/diafora/54466-oeo-ntropi-gia-tin-oukrania-i-en-logo-apofasi