Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

"τρυπάμε αλλά δεν βρίσκουμε τίποτε" , λένε οι Τούρκοι , "να έρθουμε πιο κοντά σας ;"

"το μοιρολόγι της αποτυχίας τους όσο αναφορά τις γεωτρήσεις με τα πολυέξοδα γεωτρύπανα που τους κόστισαν κάποιους προϋπολογισμούς, είναι για να μας προετοιμάζουν ως φαίνεται και καθώς λένε για νέες γεωτρήσεις μέσα στις περιοχές του τουρκολιβυκού μνημονίου δηλ.νότια της  Κρήτης και να αρχίσει το πανηγύρι " Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Διαβάζουμε:
Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, συνολικά οκτώ γεωτρήσεις στη Μεσόγειο έχουν πραγματοποιήσει τα τουρκικά γεωτρύπανα. Και μπορεί οι γεωτρήσεις να μην είχαν σημαντικά ευρήματα, σύμφωνα με τον υπουργό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτούνται από την Ανατολική Μεσόγειο, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.
«Υπάρχουν ανακαλύψεις, κάνουμε νέες γεωτρήσεις. Η Μεσόγειος είναι το πρώτο βήμα της στρατηγικής μας να πάμε σε περιοχές που δεν έχουν ερευνηθεί στο παρελθόν με τα πλοία μας», ανέφερε ενδεικτικά ο Τούρκος υπουργός, προσθέτοντας ότι συνολικά έχουν γίνει «8 γεωτρήσεις βαθιάς θάλασσας στη Μεσόγειο. Όμως, οι τοποθεσίες που κάναμε γεωτρήσεις στις περιοχές αδειών που παραχωρήθηκαν από την 'ΤΔΒΚ' στην Turkish Petroleum - έχουμε πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στα νότια του νησιού της Κύπρου, το έχουμε κάνει στα δυτικά και στα βόρεια - σε όλες αυτές τις περιοχές και σε όλες τις έρευνες που έχουμε κάνει στην περιοχή της δικής μας υφαλοκρηπίδας, δυστυχώς, δεν έχουμε κάνει μια ανακάλυψη που να εκφράζει ένα σημαντικό οικονομικό μέγεθος σε 8 έρευνες», τόνισε χαχαρακτηριστικά ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.
Περισσότερα στο https://www.protothema.gr/