Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

επειδή δεν έχει εμπιστοσύνη στους Ρώσους στρατηγούς ο Πούτιν έκανε υπουργό Άμυνας ένα οικονομολόγο;

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Και άφησε τον πλανήτη άφωνο ο Ρώσος πρόεδρος , γιατί πώς μπορεί η Ρωσία να βρίσκεται σε βαθειά εμπόλεμη αντιπαράθεση και ταυτόχρονα να έχει ΥΠΑΜ ένα οικονομολόγο;
Τα διεθνή ΜΜΕ προσπαθούν να αποδικωποιήσουν την κίνηση αυτή .
"Ανάλυση Politico: Κλιμάκωση του πολέμου δείχνει η επιλογή Μπελούσοφ στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας
Η αλλαγή της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας στη Ρωσία προαναγγέλλει στην ουσία ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «ετοιμάζεται για πολλά ακόμη χρόνια πολέμου» - Η Ρωσία πρέπει να κερδίσει στην Ουκρανία με τις μικρότερες απώλειες, δήλωσε σήμερα ο Μπελούσοφ...
Περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Η Ρωσική ιστορία στο επίπεδο της εξουσίας  σε όλες τις περιόδους βρίθει μιας μυστικοπάθειας και έτσι δίνει την αφορμή στην Δύση να εξάγει λάθος συμπεράσματα .
Πάμε στο σήμερα ..
Γιατί υπάρχει διαφωνία που μπορεί να φτάνει και στο επίπεδο της οργής εκ μέρους της ρωσικής στρατιωτικής εξουσίας προς το πρόσωπο του Πούτιν ; 
Τα πρώτα ψήγματα δημιουργήθηκαν όταν ο Πούτιν συνήψε τον Αύγουστο του 2016 στρατιωτική συμμαχία με τον ιστορικό εχθρό της Ρωσίας δηλ.την Τουρκία .
Αμέσως μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία το 2022 και ενώ ο πλανήτης έβλεπε το Κίεβο , ακόμα και το Χάρκοβο να περικυκλώνεται από αερομεταφερόμενες και επίγειες ρωσικές δυνάμεις γεγονός που προδίκαζε το σύντομο τέλος της επιχείρησης , αίφνης ο Πούτιν δίνει την εντολή " όπισθεν ολοταχώς".
Ήταν μια πραγματική έκπληξη και την απόφαση του αυτή μετά  από χρόνια την δικαιολόγησε τηλεοπτικά ότι " τον ξεγέλασαν οι Ουκρανοί στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη "
Μάλλον δεν είναι αυτή καλή σαν  δικαιολογία, γιατί δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ξεγέλασαν τον Πούτιν .
Κάποια άλλη συμφωνία σε πολύ υψηλό γεωπολιτικό επίπεδο έγινε που κατέρρευσε .
Όμως αυτή η οπισθοχώρηση τότε στοίχισε στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ποταμούς αίματος , όπως και στις αντίστοιχες ουκρανικές .
Και αυτό ήταν αίμα Ορθοδόξων λαών που κάποιοι ήθελαν να χυθεί άσκοπα και για τους δικούς τους σκοπούς.
Ήταν να μην είναι εξοργισμένοι οι Ρώσοι στρατηγοί που μετά από τόσα χρόνια κάτι άρχισαν να κάνουν στα πεδία των μαχών ενώ είχαν φτάσει στην πηγή και δεν ήπιαν νερό ;
Οι Δυτικοί τα γνωρίζουν όλα αυτά καλά και προσπαθούν να τα εκμεταλλευθούν κατάλληλα . 
Το θέμα είναι ότι την πληρώνουν αθώοι αλλά και η κορύφωση της αντιπαράθεσης μπορεί να τινάξει τον πλανήτη στον αέρα .
Όλα αυτά όμως επιτρέπονται άνωθεν γιατί   ο Άγιος Θεός θέλει  να καεί η διαστροφή με πόλεμο  γιατί βρώμισε κάθε γωνιά του κόσμου .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας