Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

και η εκκλησία των Σκοπίων σηκώνει μπαϊράκι - τελευταίες πληροφορίες

φώτο το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας στους Φιλίππους της Μακεδονίας αδιάψευστο τεκμήριο της ιστορικής αλήθειας στις επεμβάσεις των δήθεν φίλων και εχθρών μας 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Μετά την νεοεκλεγείσα πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του γειτονικού Βορείου κρατιδίου που ψηφίστηκαν πρόσφατα έχοντας υπόβαθρο τις  ανιστόρητες βουλγαρικές καταβολές τους , σήμερα συνέβη κατα πληροφορίες  και η πρώην σχισματική εκκλησία των Σκοπίων που δέχτηκε να αλλάξει την ονομασία της από " Ορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονίας ",  ώστε να υπαχθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με αυτοκεφαλία ως Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας κάνει πίσω και ζητάει τα ρέστα, λέγοντας ότι της είναι δύσκολο να απεμπολήσει την ονομασία  ως Εκκλησία της Μακεδονίας .
Τι σημαίνουν όλα αυτά ;

Ότι η περιβόητη συνθήκη της "γραβάτας"  των Πρεσπών είναι ήδη θνησιγενής;

Ότι κάποιες πλάτες έχουν εκεί στα Σκόπια  και κάνουν δικό τους παιχνίδι ;

Ότι κάτι γνωρίζουν, ότι έρχεται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και υπαναχωρούν από τις διεθνείς υποχρεώσεις τους ;

Αυτό άλλωστε ήταν αναμενόμενο από όλους μας γιατί η κοινή λογική  και ο αλυτρωτισμός τους το έδειχναν από καιρό .

Ας όψονται αυτοί που υπέγραψαν τέτοιες συμβάσεις που παρέδιδαν την ιστορία με την ονομασία της δήθεν βόρειας Μακεδονίας και όχι μόνο αλλά απειλούσαν να μην μιλάμε .

Διπλωμάτης μας είπε :
Άκου να δεις τι γίνεται και να το επισημάνεις .

Τα Σκόπια δεν έπαψαν να παίζουν σε δύο ταμπλό, λαμβάνοντας τις "ελεημοσύνες" από την Δύση βλ. ΝΑΤΟ , αλλά και από την Ρωσία .

Ποτέ δεν σταμάτησαν  να ενδιαφέρονται για τον σλαβικό επεκτατισμό με την βοήθεια φυσικά του Σουλτάνου που έχει καλές σχέσεις προς το παρόν με την Ρωσία .

Το παράδοξο είναι ότι και η Σερβία φαίνεται  να στηρίζει κατά κάποιο τρόπο την αμφιλεγόμενη αυτή τακτική των Σκοπίων εδραιώνοντας τις θέσεις τους απέναντι στην Μεγάλη Αλβανία .

Να το πούμε αδελφέ καλύτερα ... σήμερα τα συμφέροντα στα Σκόπια ταρακουνούν το οικοδόμημα τους, Χαλβάδες τα  έλεγε ο Άγιος Παϊσίος . Είναι δυνατόν να διαψευστεί ποτέ ο ΑΓΙΟΣ ;

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας